SUDAN İLE 21 ANLAŞMA İMZALADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sudan temaslarının son gününde Türkiye- Sudan iş forumunda, iş dünyasına seslendi.

Türkiye ile Sudan arasında 500 milyon dolar olan ticaret hacminde hedefin 10 milyar dolar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, iş adamlarını yatırıma çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika'nın potansiyelinin farkında olan bir ülke olarak güçlü ilişkiler kuruyoruz. İlişkilerimizi daha iyi seviyeye taşımak için dün yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyini tesis ettik. Hayırlı olsun. İnşallah bu mekanizma sayesinde ekonomik ve ticari ilişkilerimiz atılım yaşıyacaktır. 21 anlaşmayı iki günde gerçekleştirmiş olduk. İş adamlarını bu güzel ülkeye yatırım yapmaya davet ediyoruz." dedi. 

"Hedefimiz ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak"

"Sudan'la yıllık 500 milyon dolar olan ekonomik işbirliğimiz yeterli değildir. Biz 10 milyar doları hedeflemeliyiz." diyen Erdoğan, "Türkiye olarak kazan kazan ilkesiyle hareket ediyoruz. Hedefimiz ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak. Turizmde Sudan'da bir sıçramayı yaşamamız lazım. Sudan'da Türk iş adamlarının 650 milyon dolar yatırımı var. Müteahhitlik şirketlerimiz Sudan'ın alt yapısına katkı sağlamaya hazırdır." diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105