TRABZON'A KAYYUM ATANIYOR

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin heyecanı Trabzon sardı. Yarın açıklanacak Trabzon adayı için yeni bir isim ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde partisinin 40 ildeki başkan adaylarını açıklamış, 20 kendi salı gününe bırakmıştı. Erdoğan’ın adayları açıklamadan önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yeni bir iddia gündeme geldi. Van Valisi ve kayyum olarak Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevi yürüten Murat Zorluoğul'nun Erdoğan tarafından aday gösterileceği iddia edildi. Çaykaralı olduğu belirlenen ve gündeme ilkkez bugün düşen  Vali Zorluoğlu ile ilgili açıklama merakla bekleniyor.

Murat Zorluoğlu kimdir?

Aslen Trabzon'un Çaykara ilçesi Kumlu köyünden olan Zorluoğlu 1971 yılında Ankara Haymana'da dünyaya geldi. Eğitimine Çaykara'da Kumlu İlkokulu'nda başladıktan sonra ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde sonrasında liseyi de İstanbul'da Hayrullah Kefoğlu Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden memnun olarak tamamladı. Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.Bu görevlerinin yanı sıra, 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde (YBYK) Türkiye Heyetinin Milli Sekreteri ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Demokrasi Yönlendirme Komitesinde (CDLR) Türkiye adına üye olarak görev yaptı. 15.09.2012 tarihli ve 28412 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan müşterek kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına, Nisan 2013 tarihinden itibaren de bu Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Vekilliğine atandı. Mart 2015- Temmuz 2017 yılları arasında Elazığ Valiliği görevi yaptı. Bakanlar Kurulunun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ile Van Valiliği görevine atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir. 2004–2005 yıllarında Nottingham Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi Bölümü alanında yüksek lisans yaptı ve bu kapsamda Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi konulu tezi ile Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonlarını özel olarak inceledi. 2011 yılına yayınlanan Local Authorities in Turkey (Türkiye’de Mahalli İdareler) adlı kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı adlı makalesi bulunan Murat ZORLUOĞLU, evli ve üç çocuk babası olup,  iyi derecede İngilizce bilmektedir.


 



  
 

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıVanVali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105