Trabzon’un hayali Beşikdüzü’nde gerçekleşti 

Trabzon’un hayali Beşikdüzü’nde gerçekleşti 

HASAN BAHADIR

Trabzon’da Uzungöl (2), Sümela Manastırı, Ortahisar ilçesi (Pazarkapı- Botanik Park), Akçabat-Hıdırnebi ve Beşikdüzü-Beşikdağı olmak üzere il genelinde konuşulan 6 ayrı teleferik projesinden biri nihayet tamamlandı. Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından kentteki basın mensuplarına tanıtıldı.

BÖLGENİN EN UZUN MESAFELİ TELEFERİĞİ

Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2,5 yıldır süren Karadeniz’in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı arasına kurulan 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferikle 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınacak. 100 milyon TL’ye mal olan ve son denemeleri yapılan teleferik, bayramın ilk günü kullanımına açılmıştı. Bayram süresinde ücretsiz olarak hizmet veren teleferiğe yöre sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi göstermişti.

BİZİM HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Beşikdüzü İlçe Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede faaliyete başlayan teleferiği kentte görev yapan basın mensuplarına tanıttı. Teleferiğin kullanıma açılmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, projeyle bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi. Bıçakçıoğlu, "Bizim hedeflerimiz büyük. İlerleyen yıllarda umarım bu teleferik güzel işler yapar. Bu sayede bölge cazibe merkezi haline gelir. Avrupa'da, İsviçre'deki Alpler'deki gibi dağdan dağa, tepeden tepeye bu insanları taşırız. Birinci hattı buraya kadar yaptık. İkincisi de inşallah olur. Bunlar hep hedef ve ideal meselesidir. İlçede otel inşaatı tamamlandığında, İnşallah ilçemiz turizmde önemli bir cazibe merkezi olacaktır" dedi.

TRABZON ARTIK TURİZM ŞEHRİ OLMUŞTUR

Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de, Trabzon basınını, Beşikdüzü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Trabzon artık turizm şehri olmuştur. Sadece doğal güzellikleri konforla birleştirmemiz gerekiyor. Teleferik ve otel projeleri buna katkı sağlayacaktır. Ayrıca turizm geliri ve istihdamın artmasına katkı sağlayacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Sayın Berat Albayrak’a, Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Salih Cora’ya ve Belediye Başkanımız Orhan Bıçakçıoğlu’na ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.  Öte yandan gazeteciler, teleferiğe binerek, zirveye ilk kez çıkmanın heyecanını yaşarken, birçok ziyaretçi de, bindikleri teleferik kabininden yeşil örtüyle kaplı doğa ile denizi kuş bakışı olarak izleyerek, keyfini sürdüğü muhteşem manzarayı cep telefonu kamerasıyla fotoğrafladı. Beşikdüzü teleferik projesinin basına tanıtım toplantısına AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonTeleferikBexikdüzü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.