Turgay Murtezaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Doğan Haber Ajansının emektar büro şefi 66 yaşındaki Turgay Murtezaoğlu, tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetmişti. Trabzon'un önemli gazetecilerinden olan ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki olayları yarım yüzyıla yakın süre içerisinde izleyen Turgay Murtezaoğlu için dün saat 14.00’te Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde tören ve İskenderpaşa Camii önünde ise cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Murtazaoğlu’nun naaşı Bostancı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bölgede uzun yıllar gazetecilik yapan ve çektiği doğa ve hayvan fotoğraflarıyla birçok ödüle layık görülen Murtezaoğlu’nun cenaze törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Doğan Haber Ajansı Trabzon Büro çalışanları ile ailesi ve sevenleri katıldı.

35 YILLIK GAZETECİYDİ

1951 yılında Trabzon’da doğan Murtezaoğlu, Ankara TED Kolejindeki eğitim hayatının ardından 1982 yılında Hürriyet Haber Ajansı (HHA) Trabzon Bürosunda gazeteciliğe başladı. 1983 yılında Büro Şefliği görevine getirilen Murtezaoğlu, Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansının birleşmesiyle 1999'da kurulan Doğan Haber Ajansının (DHA) Trabzon Bölge Temsilciliği görevini sürdürdü. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyet, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi olan Turgay Murtezaoğlu ayrıca sürekli basın kartı sahibidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105