TÜRKİYE’NİN İLK MADEN KURTARMA YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin yeraltı maden şirketlerinden Çayeli Bakır, Türkiye Madenciler Derneği tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Maden Kurtarma Yarışması’ndan beş farklı ödülle döndü. Türkiye madenciliğini geliştirme hedefiyle düzenlenen yarışmaya beş işletmeden arama kurtarma takımları katıldı. Çayeli Bakır takımı, genel becerileriyle birinciliği göğüslerken, “En İyi Yeraltı Kurtarma Takımı” unvanını da kazandı.

5 ÖDÜLLE DÖNDÜLER

Türkiye’nin ilk maden kurtarma yarışması, Türkiye Madenciler Derneği tarafından İzmir’de 11-13 Eylül tarihleri arasında Tüprag Efemçukuru Altın Madeni İşletmesi’nde düzenlendi. Madenlerde ortaya çıkabilecek olumsuz senaryoların uygulandığı yarışma kapsamında, Türkiye’nin önde gelen 5 maden işletmesinin çalışanları hem birbirleriyle teknik bilgilerini paylaştı hem de deneyimlerini sergiledi. Yarışmada genel beceri ve teknik yeterliliğiyle birinci olan Çayeli Bakır takımı, aynı zamanda “En İyi Yeraltı Kurtarma Takımı”, “En İyi Takım Güvenliği”, “En İyi Araç Kazaları Kurtarma Takımı” ve “En İyi Takım Becerileri” ödüllerini de kazandı. Kurulduğu günden bu yana iş sağlığı ve güvenliği kültürü bölge halkı tarafından da benimsenen Çayeli Bakır’ın Genel Müdürü Murat Güreşçi, yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Yıllar içerisinde inşa ettiğimiz emniyet kültürünü Türkiye’deki diğer madenlerle de paylaşma ve yayma hedefiyle bu tip organizasyonları çok önemsiyor ve destekliyoruz. Bu gibi çalışmalarda ana hedef yarışmak değil, olası bir ulusal faciaya karşı hep birlikte hazırlanmak ve ekiplerin uyumlu çalışması adına teknik uyumu sağlamak; bununla birlikte Türkiye tarihinde yaşanan maden facialarının tekrar etmemesi için, emniyet kültürümüzü yurt geneline yaymak.” dedi. Dünyada madencilik alanında hem ulusal hem de uluslararası katılımlar ile her yıl gerçekleştirilen maden kurtarma yarışmalarının hedefi, farklı işletmelerde görev alan arama kurtarma ekiplerinin birbiriyle tanışmasını ve bilgi paylaşımını teşvik ederken, herhangi bir ihtiyaç halinde ise koordineli çalışabilecek düzeye gelmelerini sağlamak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.