ÜÇ FİDYECİYE 87 YIL HAPİS İSTENDİ

Türkiye getirdikleri Iraklı polis şefi Naeem Al Kood’ı kaçırarak, ailesinden fidye istediği iddia edilen üç Iraklı Faysal Alhuseın, Nafe Ramadhan ve Noah Aolıwı’nın her biri hakkında 14 yıldan 29 yıla kadar hapis istendi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

SUUDİ EMİR İSTANBUL’DA RANDEVU VERDİ

Irak’ın El Amber şehrinde emniyet müdürü olarak görev yapan Naeem Al Kood’ı arayan bir kişi, Suudi Arabistan’da istihbarat müdürü olarak görev yaptığını söyledi. Telefondaki kişi, Kood’dan Irak’ta yolsuzlukla mücadelenin nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Bilgiyi aldıktan sonra telefonu kapatan şahıs, üç gün sonra yeniden Naeem Al Kood’ı arayarak, Suudi Emir’in çalışmaları beğendiğini yüz yüze görüşmek istediğini belirterek, İstanbul’da kendisiyle buluşmak istediğini söyledi.

POLİS ŞEFİ, IRAK’TAN İSTANBUL’A GELDİ 

Irak El Ambar Şehrinin Emniyet Müdürü Naeem Al Kood bu isteği kabul ederek, 22 Mayıs 2018 tarihinde uçakla Irak üzerinden İstanbul’a ulaştı. İstanbul’a inen Kood, Suudi Emir’in Trabzon’da olduğunun ve villa bulaşma olacağının belirtilmesi üzerine uçakla aynı gün Trabzon’a uçtu.  Havalimanında Noah Aolıwı adlı iki kişi tarafından karşılanan Kood, Söğütlü’de bir eve götürüldü.

ŞÜPHELENDİ KARDEŞİNE KONUM GÖNDERDİ

Villa yerine eve giren polis şefi durumdan şüphelenince, Irak’taki kardeşine konum attı. Eve giren polis şefi, evde bulunan üç kişi tarafından bıçakla tehdidiyle etkisiz hale getirildi. Polis şefini kaçıran üç kafadar, ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağladıkları Naeem Al Kood’ın ailesinden 2.5 milyon dolar fide istediler. Bunun üzerine polis şefinin ailesi Irak’ta polise başvurdu.

IRAK TÜRKİYE HATTINDA OPERASYON YAPILDI

Polis şefinin kardeşi, ağabeyinin kendisine attığı konuma polisi verdi. Irak ile Türkiye arasında kurulan iletişimin ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçırılan kişinin kardeşine attığı konumu tespit etti. Polisin yaptığı baskında üç kişi gözaltına alındı. Iraklı polis şefi ise elleri, ayakları ve gözleri bağlı bulundu. Baskında kurtarılan Naeem Al Kood, “Gözlerim bağlı olarak, ‘Ben burada çok sıkıntıdayım. İstenilen parayı verin’ diye bir metin okuttular. Daha sonra gözlerimi açtılar” dedi. Gözaltına alınana üç kişi haklarındaki iddiaları reddetti. Nafe Ramadhan ve Noah Aolıwı olaydan haberi olmadığını ileri sürürken, Faysal Alhuseın ise polis şefinin kendisine borcu olduğunu söylediği öğrenildi.

SAVCI IRAKLI FİDYECİLİRE AĞIR HAPİS İSTEDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, üç Iraklı Faybal Alhuseın, Nafe Ramadhan ve Noah Aolıwı’nın her biri hakkında 14 yıldan 29 yıla kadar hapis istendi. İddianame, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bu arada polis şefinin kaçırılmasında etkin rol oynadığı belirlenen Ebu Ömer adlı kişinin ise arandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.