USULSÜZ ELEKTRİK KULLANAN YANDI

Trabzon’da 530 bine yakın aboneye elektrik hizmeti veren Aksa Çoruh Elektrik Trabzon İl Müdürlüğü, usulsüz elektrik kullanımıyla ilgili vatandaşları uyardı. Aksa Çoruh Elektrik Trabzon İl Müdürü Ali Emrah Köse, elektrik aboneliği yapmadan, başkasının adına kayıtlı abonelik üzerinden elektriği kullanan tüketicilerin tespiti halinde elektriklerinin kesileceğini ve kesme açma bedelinin beş katı ceza uygulanacağına dair tüketicilere uyarılarda bulundu.

KAÇAK KULLANIM CEZA NEDENİ

Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden biri olan Aksa Çoruh Elektrik Trabzon İl Müdürlüğü, usulsüz elektrik kullanımıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kullanıcılar tarafından masum görünen başkasının adına kayıtlı aboneliğin de usulsüz elektrik kullanımı olduğunu belirten Aksa Çoruh Elektrik Trabzon İl Müdürü Ali Emrah Köse, bu durumun EPDK tarafından açıklanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği”ne de aykırı olduğunu ve kullanıcıların ciddi cezalarla karşılaşabileceğini belirtiyor.

EN ÇOK BAŞKASININ ADINA ABONE OLUNUYOR

Usulsüz elektrik kullanımlarında en çok başkasının adına elektrik aboneliğiyle karşılaştıklarını belirten Köse, “Çoruh bölgesinde 26 bine yakın abonenin usulsüz elektrik kullanımı yaptığını tahmin ediyoruz. Aboneliğini iptal ettirmeyen eski tüketici adına gelen faturalar ödenmediği takdirde, o tüketim noktasından ayrılsa dahi eski abonenin mağdur olmasına neden oluyor. Bu durumun tespit edilmesi halinde Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre tüketiciye 15 gün ihbar süresi tanınıyor ve sonrasında elektriğin kesilmesiyle birlikte kesme açma bedelinin beş katı ceza kesiliyor.” dedi. Köse ayrıca, usulsüz elektrik kullanımında başkasının adına elektrik aboneliğinin yanı sıra; asıl abone grubunun kullanılmaması (Ticarethane tarifesindeyken Mesken tarifesi kullanımı) gibi durumlarla karşılaşıldığının da altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105