Trabzon un  önemli turistik bölgelerinden Uzungöl'de bugün öğle saatlerinde arbede yaşandı.
Irak'tan geldikleri öğrenilen 50 kişilik turist kafilesinden 2 turistin boynunda bulunan "Kürdistan" yazılı atkı tepki çekti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ile bu kişiler arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Araca giren jandarma ekipleri olayı büyümeden önledi.

Iraklı turistlerin sözde Kürdistan atkısı ile gittikleri illerde anı fotoğrafı çekildiği ve Trabzon'da da bunu yapmaya çalıştıkları öğrenildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklama yaptı. Ustaoğlu, "İlimiz Çaykara ilçesi Uzungöl mahallesinde bugün 11:00 sularında kuzey Irak’tan bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekildikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır. Olaya kolluk kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilerek vatandaşlarımız sakinleştirilmiş ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi

Anahtar Kelimeler:
UzungölKürdistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.