YAŞANABİLİR BİR YOMRA VAAT ETTİ

Birlikte Türkiye, Birlikte Trabzon ve daha yaşanabiliör Yomra için Sivil Toplum Örgütlerimizi Ziyaret Etmeye Devam Ediyoruz.

Doç. Dr. Volkan Yıldırım Trabzon Barosu ziyareti sonrasında açıklamalar yaptı; Yıldırım, "Kanuna rağmen değil, kanuna uygun faaliyetler yapmak, aksaklıkları hukuk camiası ile görüşerek yeniden düzenleyebilmek vebu bağlamda yerel ve ulusal ölçekte öneriler sunmak bizim temel belediyecilik anlayışımız olacaktır. Bu noktada da Yomra’mız Türkiye’ye görüş veren, fikir veren, çözüm öneren pilot bir ilçe haline gelecektir.” dedi. Belediyecilik faaliyetlerinin sosyal, kültürel, teknik ve yatırım boyutlarının yanında hukuki boyutu da oldukça önem arz etmektedir. Çünkü yapacak olduğumuz tüm faaliyetler kanunlara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Bu bağlamda yapmış olduğumuz bu ziyaret bizim için çok değerlidir.Bilindiği üzere belediyecilik faaliyetleri çoğunlukla teknik işlemlere dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. İmar programlarının hazırlanması, imar planlarının yapımı, imar planları uygulama safhaları ve inşaat ruhsatlarına kadar giden süreç birçok yasal düzenlemeyi içermektedir" dedi. 

Ülkemizde özellikle “Mal canın yongasıdır” anlayışı kabul gördüğü için, taşınmaz sahipleri ile belediyeler sürekli karşı karşıya geldiğini belirten Yıldırım, "İşte bizim belediyecilik anlayışımız, bu karşılaşmayı 'mahkeme salonlarından' ziyade “belediye sosyal tesislerine” taşıyabilmektir. Vatandaşlarımız ile mümkün olduğunca anlaşma, uzlaşma ve ortak akıl yolundan giderek hukuka ve hukukçulara daha az iş alanı yaratmayı amaçlıyoruzUzmanlık alanımız olan, imar uygulamaları, kentsel dönüşüm, kamulaştırma gibi hukukun yoğun kullanıldığı alanlarda kamu ve bireysel çıkarları dengede tutacak uygulamalar geliştireceğiz. Kanuna rağmen değil, kanuna uygun faaliyetler yapmak, aksaklıkları hukuk camiası ile görüşerek yeniden düzenleyebilmek ve bu bağlamda yerel ve ulusal ölçekte öneriler sunmak bizim temel belediyecilik anlayışımız olacaktır. Dünya'nın en önemli beş hukukçusundan biri olarak bilinen, ULPIANUS şöyle söyler: 'Hukukun buyrukları şunlardır: Dürüst yaşamak, başkasını zarara uğratmamak, herkesin hakkını vermek' diye konuştu. 

Doç.Dr. Volkan Yıldırım daha sonra şunları söymedi: "Biz bu buyrukları kendimize yoldaş bilmişiz. Öncelik etmişiz. Önemsemişiz. Bu vesile ile de Trabzon Barosunun çok değerli başkanı, Sayın Avukat Sibel Suiçmez hanımefendiyi ziyaret ettik. Hak, hukuk ve adaleti konuştuk. Yomra'mız için fikir sofrası kurduk, görüş alışverişinde bulunduk. Tarihe notlar düştük. Trabzon Barosu, bu süreçte ve daha sonrasında, “daha iyi yönetmek” için ihtiyaç duyduğumuz ortak paydaşlarımızdan biri olacaktır. İlgi ve alakalarından dolayı kendisine ve çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürler. Bu ziyaret hukuka, kanunlara ve adalete verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Ülkemiz, bölgemiz ve DAHA YAŞANABİLİR bir YOMRA için birlikte çalışmalıyız".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.