Baro olarak olayın takipçisi olacağız

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize’de yaşanan kadın cinayetinin ardından konuştu. Rize'de eski eşi tarafından silahla vurulan kadın hayatını kaybetti. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de kadınların değişik biçimlerde şiddete uğradığını belirten Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, “Maalesef ilimizde sokak ortasında yine korumasız bir kadın saldırıya uğrayarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Failin, hak ettiği cezayı alacağını ümit ediyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Baro olarak olayın takipçisi olacağız.” dedi.

“KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Geçtiğimiz gün Rize'nin Merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir dükkândan çıkan Hatice Kurt boşandığı eşi Ali Rıza H. tarafından silahla vurulmuş, ağır şekilde yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardında konuşan Rize Baro Başkanı Peçe, failin en ağar cezayı alabilmesi için olayı takipçisi olacaklarını söyledi.

“YİNE KORUMASIZ BİR KADIN SALDIRIYA UĞRADI…”

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de kadınların değişik biçimlerde şiddete uğradığını belirten Baro Başkanı Peçe, “Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edildiği, ekonomik faaliyetinin yasal ve geleneksel birçok engelle kısıtlandığı, çalışma yaşamında bin bir haksızlık ve ayrımcılıkla karşılaştığı, toplumun en fakir kısmını oluşturduğu koşullarda, şiddetin ilk hedefi de doğal olarak(!) en korumasız ve zayıf kesimi kadınlardır. Maalesef ilimizde sokak ortasında yine korumasız bir kadın saldırıya uğrayarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Failin, hak ettiği cezayı alacağını ümit ediyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Baro olarak olayın takipçisi olacağız.” açıklamalarında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
RizeHakBaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.