Bayramda hava nasıl olacak?

 6 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Bayramda hava nasıl olacak, soğuk hava dalgası kaç gün sürecek sorusu merak ediliyor. Güneydoğu Anadolu hariç yurt genelinde hava bayramda 4-5 derece az olacak. İstanbul'da bayramın ilk günü güneşli bir hava etkisi olacak. Ankara'da bayramın son gününe kadar yağış yok. Fakat 6 il için Meteoroloji'den kar uyarısı var. 

Türkiye bu hafta soğuk hava dalgasının etkisindeydi. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası bayramda da etkisini gösterecek. Fakat bayramdan sonra hava durumu kademeli olarak ısınıyor.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü dışında İstanbul'da bulutlu havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Bayramın birinci gününde havanın güneşli, ikinci ve üçüncü günlerinde bulutlanmanın artması ve beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişlerinin olması bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI 

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 25 Mayıs Pazartesi günü Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de 1500 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve karın etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

DOĞU ANADOLU İLK İKİ GÜN YAĞIŞLI 

Bayramın ilk günü Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusunda Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.Pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji uyarıyor.

Anahtar Kelimeler:
BayramAnkaraHavaMeteoroloji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105