Cinayet planı telefonda çıktı

Rize'nin Pazar İlçesi Fen Lisesinde 20 Mart 2017 tarihinde derste arkadaşı Emir Taş'ın boğazını keserek öldürdükten sonra intihara teşebbüs eden Batuhan K. hakkında canavarla hisle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, suç tarihinde suça sürüklenen çocuk Batuhan K.'nın 15 yaşını doldurmadığı için TCK'nın 31/2 maddesi gereği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 12 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanmasını talep etti.
ÖNÜNDE OTURAN ARKADAŞINI KESTİ
Pazar Fen Lisesi 9. sınıfta eğitim gören Batuhan K. tarih dersinde zilin çalmasına 3 dakika kala sınıfta bir anda cebinden çıkardığı bıçağı, ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı boynuna 4, koluna ise iki kez sapladı. Kanlar içerisinde kalan ve sınıftan çıkmak isteyen Emir Taş, koridorda yere yığıldı. Arkadaşını bıçaklayan Batuhan K. sınıftan çıkarak alt kattaki tuvalete indi. Batuhan K. burada ikinci bıçakla kendi boynunu kesti.
SAVCI SORUŞTURMAYI TAMAMLANDI
Emir Taş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, intihara teşebbüs eden Batuhan K. tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polise verdiği ifadede, derste Emir Taş'ın ağzından çıkan ‘heç' sözü sinirlendiği belirten Batuhan K., "Önümde başka birisi olsa ona da saldırırdım. Bu eylem için daha önce plan yapmadım. Sınıf arkadaşlarıma ve kendime zarar vereceğimi söylemedim. Yaptığımdan pişmanım" dediği öğrenildi.
PLANI CEP TELEFONUNDA ORTAYA ÇIKTI
Batuhan K.'nın incelenen cep telefonunda, 10 Mart 2017 tarihinde ölümümden sonra istediklerim başlıklı 38 maddelik not listesi çıktı. Not listesinin 4. maddesinde ‘Emir özür dilerim kanka', 17. notta ‘Emir reis sana zarar gelecek, ondan özür dile Kemal', 26. notta, ‘Emir reis kork, a. koyacağım. Hem de hiç acımadan catur çutur. Esma olayı yalan. Piçlik yapmayı seviyorum, karışmayın', 35. Notta ‘Assassin's Creed gibi olacak Emir. Bant lazım ya da ip. Biraz araştırma ile daha koyla olacak' ve 38. maddede ise, ‘Ölümüm suçu E.’dir’ yazdığı öğrenildi.
CİNAYET TARİHİNİ TELEFONA YAZMIŞ
Batuhan K.'nın işleyeceği cinayetin gününü telefonuna not ettiği ortaya çıktı. Batuhan K.'nın cep telefonunda 1 Ocak 2017 tarihli notlarda, ‘Elif reis keşke yanımda olsan, seni koluma değil aklıma kazıdım ben, cici kız' yazdığı belirlendi. Bu yazının devamına, ‘Zaman tükeniyor. Sıramda Emir, ölüm kapıda. Kapıda ben varım, ben ise arkandayım. Her zaman sana karşı sır tuttum, sırların bittiği yer burasıdır. Emir'i kesmeden önce soracağım soruları o gün senden öğreneceğim. Zaten öldükten sonra istediklerim notta yazıyor. 17 gün sonra 9.30 geçe seni uyaracağım emin ol ve bil ki, o gün miden bulanabilir. Ama asla içeri girme, sen öyle şeylere dayanamazsın. Bekliyorum 20 Mart hayattaki son günümü. Kemiklerim kırılırcasına acı çekmek istiyorum' şeklinde yorum yaptığı belirlendi. Yazının sonuna ise gülmekten ağlayan işaret koyduğu tespit edildi.
GECE YARISI NOT: SON 4 SAAT 29 DAKİKA
Polis cinayet şüphelisinin cep telefonundan 20 Mart 2017 tarihinde 02.11'de ‘Son 4 saat 29' dakika yazılı bir not buldu. Notun devamında ise, ‘Ve intihar etme isteği daha da artıyor, psikolojim bozulmuş durumda. Ama en eğlenceli yeri katil olmam olacak. Hadi yarın bitirelim işi yeter artık dimi' yazdığı belirlendi. Ayrıca telefonda 16 intihar yöntemlerinin çeşitlerinin yazdığı ortaya çıktı.
MAKTULÜN TELEFONUN MESAJ GİTMİŞ
Maktulün cep telefonunu inceleyen polis, babuş ismiyle telefona kayıt edilen Batuhan K.'dan mesaj geldiğini tespit etti. Batuhan K.'nın 19 Mart 2017 tarihinde ortak WhatsApp grubuna ‘Boşa ümitlenmeyin sınav falan olamayacak, ertelenecek' şeklinde mesajına Emir Taş, ‘Nereden biliyorsun' diye sorduğu ve karşılığında ise, ‘Ben gelecekten geliyorum, hissederim' diye cevap aldığı ortaya çıktı.
20 MART SONUNUN OLACAĞINI SÖYLEMİŞ
20 Mart tarihinin sonu olacağını ve Emir'i öldüreceğini söylediği bazı tanık beyanlarıyla ortaya çıkan Batuhan K., cinayet öncesinde ise sınıfta İlayda ve Elif adlı iki kız arkadaşına not göndererek, dışarı çıkmasını istediği tespit edildi. Fen Lisesi yetkilileri ve sorumluları hakkında görevi ihmalden soruşturma açılması talep edilirken, duruşmanın 12 Kasım 2017 tarihinde Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.