Denizi kirletene ceza verildi

Giresun Valiliği, CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş’ın, Kumyalı Mahallesi’nde bulunan Kumyalı Balıkçı Barınağından balık alan nakliye araçlarının katı ve sıvı atıklarını denize dökmesi nedeniyle oluşan koku ve kirliliğe yönelik olarak verdiği dilekçenin ardından harekete geçerek ilgililere ceza kesti!

CEZALAR KESİLDİ

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş tarafından geçtiğimiz günlerde Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne verilen dilekçeye Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden cevap geldi. Bektaş’ın dilekçesine istinaden verilen cevapta, şikâyete konu alanda çalışmaların yapıldığı ve ilgililere gerekli cezaların kesildiği belirtildi. Valilik, kesilen ceza miktarını ise açıklamadı.

CHP’Lİ BEKTAŞ NELER SÖYLEMİŞTİ?

CHP’li Bektaş tarafından 8 Aralık’ta verilen dilekçede, “Giresun ili, Merkez İlçesi, Kumyalı Mahallesinde bulunan Kumyalı Balıkçı Barınağı’nın yer aldığı mevkide; çevre il ve ilçelerden balık almak üzere barınağa gelenlerin katı ve sıvı atıklarını denize dökmelerinden kaynaklı olarak yoğun şekilde çevre kirliliği ve pis koku meydana gelmektedir. Bahsi geçen mevkide yaşayan vatandaşlarımız, oluşan kirlilik ve kokudan oldukça rahatsızlık duymaktadırlar.” İfadelerine yer verdi. Bektaş dilekçesinde, 2772 sayılı çevre kanunun 8. Maddesini hatırlatarak, kanun gereğince önlemlerin alınması ve oluşan kirliliğe sebebiyet verenler hakkında yaptırımlar uygulanması ve kirliliğin ve kötü kokunun son bulması adına ivedilikle gerekli adımların atılması çağrısında bulunmuştu.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş’ın başvurusunun ardından Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan gerekli incelemeler sonrasında barınakta çevre kirliliğine yol açanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Valilikten Bektaş’a yazılı olarak verilen cevapta, “Bu transfer işleminde kullanılan deniz suyu kimyasal vb. tehlikeli madde içermemekte olup organik içerikli (balık yağı) suyudur. Buna rağmen özellikle koku oluşumunu önlemek için gerekli önlemlerin alınması hususunu barınakları işleten kooperatiflere bildirmiş olup, Müdürlüğümüzce gerekli denetimler yapılmaktadır. Yapılan denetimler sonucunda tespit edilen mevzuata aykırı durumlar için idari yaptırım uygulanmaktadır.” denildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.