Hastanenin sorumlusu araştırılmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Gümüşhane’de inşaatı 2015 yılında bitirilmesine karşın zemin problemleri nedeniyle hizmete alınamayan Gümüşhane Devlet Hastanesinin araştırılmasını istedi. Hamzaçebi, “51 milyon lira harcandı. Devletin parasal kaybının sorumlusu kimse sorgulanmalıdır.” dedi.

DEVLETİN PARASAL KAYBININ SORUMLUSU KİM?

Heyelan bölgesinde yapılan ve yapıldıktan sonra zeminde çatlakların oluştuğu Gümüşhane Devlet Hastanesiyle ilgili konuşan Semi Hamzaçebi, “Gümüşhane Devlet Hastanesine o kadar para harcandı. Atıl durumda bekliyor. O kadar para harcanan bir yatırım hiç sorgulanıyor mu? Bunun ardında onay veren yetkililer kimdir? Devletin bu kadar parasal kaybının sorumlusu kimdir? Sürekli iyileştirme için proje yapılıyor. Hastane kurmuşsun ondan sonra da yatırım yapıyoruz diyorsun. Güzel şeyleri de söylüyoruz ama bunlar vatandaşın parasıyla yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

YER SEÇİMİ DÜZGÜN YAPILMADIĞI İÇİN SORUN YAŞANIYOR

Hastanenin durumunun iyileştirmelerle düzelip düzelmeyeceğiyle ilgili de konuşan Hamzaçebi, “Durumu bekleyip göreceğiz. Kimseyle bir şey paylaşılmıyor. Gümüşhane’deki oda temsilcimizle de bir veri paylaşılmıyor. Hastane orada duruyor. Hiçbir ilerleme kat edilmedi. Paralar harcanıyor. O yüzden sürekli diyoruz. Mühendislik projelerinde yer seçimi çok önemli… Yer seçimini düzgün yapmadığımız zaman düzeltmelere daha çok para harcıyoruz.” dedi.

2015 YILINDA TAMAMLANMIŞTI

Gümüşhane'de Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı, 2015´te tamamlanmıştı. Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde, çatlaklar oluştuğu gözlendi. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamadı.

Anahtar Kelimeler:
GümüşhaneTMMOB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105