Kavga etmiş silah bırakmış

Giresun’un Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası’nda yakalanan ‘Aram’ kod adlı terörist Mustafa Toluncan’ın Tunceli üzerinden bölgeye sızan grubun lideri Rojhat Ankara kod adlı Rahman Sümer ile kavga ettiği ve silahını bırakarak kaçtığı ortaya çıktı.

TUNCELİ ÜZERİNDEN SIZMIŞLAR

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit edilmesinin ardından bölgeye Jandarma Operasyon Timleri (JOPER) gönderilmişti. Giresun Bölge Komutanlığı’na bağlı timlerin destek verdiği operasyonlar sürürken, Giresun’un Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası’nda bir teröristin yakalandığı belirlendi. Diyarbakırlı olduğu belirlenen Mustafa Tolucan ile birlikte 4 teröristin Tunceli üzerinden bölgeye sızdığı ortaya çıktı.

GRUP LİDERİYLE KAVGA ETMİŞ

Giresun Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan terörist Mustafa Tolucan’ın bir hafta önce grup komutanıyla kavga ettiğini belirterek, silahını bırakarak kaçtığını söyledi. Dağlarda aç kaldığı, gülerce yalnız dolaştığı belirlenen PKK’lı terörist Mustafa Tolucan, “Karşılaştığım kişilere karnımı doyurmak için yol sordum. Jandarmaya teslim olacaktım” dediği ortaya çıktı.

DUMANSIZ ATEŞ YAKMIŞLAR

Giresun ve Gümüşhane karsalında sık sık yer göstermesi yaptırılan PKK’lı terörist Mustafa Tolucan’ın ormanlık alanda fazla duman çıkarmadan ve dikkat çekmeden nasıl ateş yaktıklarını uygulamalı olarak anlattığı ortaya çıktı. Teröristin daha sonra nasıl iz bırakmadan kaçtıklarını anlattı.

KAVGA ETTİĞİ TERÖRİST TANIDIK

Teröristin kavga ettiği komutanı ise tanıdık bir isim çıktı. Rojhat Ankara Kod adlı Rahman Sümer’in 4 Mayıs 2011 Kastamonu’nun Ilgaz Dağı’nda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yönelik düzenlenen saldırı yer aldığı belirlendi.  Saldırıda bir polisin şehit olmuş, iki polis ise yaralanmıştı. Bu arara teröristin sorgusunun halen sürdüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105