KIZIM DUVARA ASILI OLARAK HAYATINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlığına kavuşmak için 12 kez ameliyat geçiren Bilge, maddi imkânsızlıklar nedeniyle 13'üncü ameliyatı için İstanbul'a götürülemiyor. Yetkililere seslenen Murat Kara,"Benim çocuğumu duvardan indirin" dedi.

Borçka'da doğuştan 'Meningomyelosel' hastası Bilge Kara, yaşama tutunmaya çalışıyor. 'Omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması' diye tarif edilen hastalıkla mücadele eden Bilge, 'Meningomyelosel' nedeniyle yürüyemiyor ve oturamıyor. Bilge, sürekli yatmak zorunda olduğu için de sırtında yaralar oluşmaya başladı. Murat Kara, duvara monte ettiği aparatla kızının dik durmasını sağlayarak, ağrılarını dindirmeye ve yaralarını iyileştirmeye çalışıyor.

Tekerlekli sandalyeyle bir süre okula giden ancak sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir evde eğitim alan Bilge Kara, hayalinin herkes gibi yürüyerek okuluna gitmek olduğunu söyledi. Eğitimini evde sürdürerek 8'inci sınıfa geldiğini belirten Bilge, "Öncelikle sağlıma kavuşmak istiyorum. Aylardır tedavilerim de aksadı. Herkes gibi yürümek istiyorum. Hayalim yürüyerek okuluma gidebilmek. Eğitimimi evde görüyorum. Ben de arkadaşlarım gibi okula gidip, orada ders görmek isterim. Babam bana bu askıyı yaptı; bununla daha da rahat ettim. Ağrılarım biraz da olsa diniyor bu sayede. Ailemin durumu ortada, yetkilerimizden yardım bekliyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105