KIZININ KATİNİ İSTEDİ

AKLIMI RESMİ OLARAK ALMAYA ÇALIŞTILAR”

Giresun’un Eynesil İlçesi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, “aklımı resmi olarak almaya çalıştılar” dedi. 
BABA VE ANNA EYLEME KATILDI 
Giresun’dan Trabzon’a gelen bir grup kadın, Eynesil’de geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili basın açıklaması yaptı. 45 ilde aynı gün yapılan açıklamada adalet arayışını dile getirdiler. Trabzon’daki eyleme küçük kızın anne ve babası da katıldı. Atatürk Alanı’nda toplanan bir gurup kadın,  ‘Rabia Naz’a adalet’, ‘Annelerin gözyaşı dinlemeli’, ‘Rabia Naz Vatan’a ne oldu’ yazılı dövizler açtı. 

ADALETSİZLİK ACISI YAŞIYORUZ
Adalet arayışlarına destek verenlere teşekkür eden baba Şaban Vatan, “Uzun bir süreç yaşadık. Bir yıl oldu. Dün kızımızın yaşama veda ettiği, cıvıl cıvıl 11 yaşındaki Rabia Naz’ın hayata veda ettiği bir gün. Maalesef bir evlat acısı yaşamışken aynı zamanda da ardındaki adaletsizliklerin acısını yaşadık. Biz bu süreç içerisinde acımızı yaşayamadan bir mücadele verme durumunda kaldık. Mücadeleden asla vazgeçmedik. Karşımıza çıkan bütün engellere, duvarlara karşı duruşumuzla asla vazgeçmedik. Bugün geldiğimiz noktada aklımızı resmi olarak almaya çalıştılar. Çocuğunun ölümünün arkasındaki adaleti arayan biriyim yalnızca. Çok şükür Sayın Adalet Bakanlığımızın yanımızda olduğunu ve bu olayın seyrinde her ne durumlar varsa aydınlığa çıkması için şeffaflık içerisinde gerekenin yapılacağını beyan ettiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah adalet geç de olsa yerini bulur. Bu duruşumuz tüm dünyaya örnek olur. Ve adalet arayışına asla ve asla bir sertliğe bir taşkınlığa neden olmadan duyguların yaşadığı haksızlıkları topluma kamuoyuna sunarak ifade edip adaletin terazisini yerine getirilmesini tüm topluma sesleniyorum.” dedi.

KIZININ KATİLLERİNİ İSTEDİ
Kızını faillerini isteyen baba Vatan, “Adalet arayışındaki durumda muhatap olan sayın makam sahiplerinin bu olaya duyarlı olmalarını ellerinden gelen bütün istihbarat, detaylar ve kanunlar maddesi içerisinde ne gerekse yapmalarını, Rabia Naz’ın faillerini ortaya getirmelerini istiyoruz. Dünyada birçok cinayet oluyor. Ama bu cinayetlerin ardında daha farklı durumlar gerçekleşiyor. Benim kızımın olayı araç çarpmasından ziyade bir cinayete dönmüştür. Çocuğumu canlı bir şekilde evimizin önüne kucakla bırakılmış gibi ölüme terk edilmiş. Bu bir cinayettir.” diye konuştu. Davadan asla vazgeçmeyeceğini belirten baba Şaban Vatan, “Aileler acı içindeyken bir de adalet arayışı içinde bırakmayın” dedi. Kadın Meclisleri Sözcüsü Aleyna Öztürk, Rabia Naz’ın intihar ettiğini ileri sürenlerin, küçük kızın ölümünün üzerini kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.