NE İŞİN VAR RİZE’DE IVOR?

Eylemciler arasındaki genç kızın ‘Artık askere bir şey olsa üzülmem’ sözleri tepki çekti. Rize’nin İkizdere İlçesindeki cevizlik taş ocağı eylemi boyut değiştirmeye başladı. İkizdere’ye önce farklı plakalı araçlar geldi, ardından da eyleme katılan genç bir kızın ‘Artık askere bir şey olsa üzülmem’ sözleri niyetleri gözler önüne serdi. Son olarak Ortadoğu’daki darbelerde sahne alan ve kanlı saldırılarda dünyaya fotoğraf servisi yapan ABD’li gazeteci Ivor Prickett, İkizdere’de gelmesi gelmesi akıllara gezi eylemlerini getirdi. İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenen Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı eylemler tüm hızıyla devam ederken ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Taş Ocağı Projesi için bölgeye giden iş makinelerinin karşısına çevreci kimliği adı altında çıkan eylemcilerden yöre halkı artık rahatsız olmaya başladı. İkizdere’de yaşananlar akıllara senaryo farklı aktörler aynı cümlesine getiriyor. Halk eylemlerin köpürtülmek istendiğini farkına vardı.  

ORTADOĞU’DAN İKİZDERE’YE GELDİ

Rize’nin İkizdere İlçesinde İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenen Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı eylemler devam ederken ilginç bir detay ortaya çıkıyor. Daha önce Ortadoğu Ülkelerindeki darbelerde sahne alan ve kanlı saldırılarda dünyaya fotoğraf servisi yapan ABD’li gazeteci Ivor Prickett bu kez Rize’de sahneye çıktı. Türkiye’de ne zaman bir yatırım yapılmak istense hep aynı kişiler sahneye çıkıyor. Ancak senaryolar farklı oluyor. Ne zaman otoyollar, fabrikalar, havalimanları, tüneller, barajlar, şehir hastaneleri gibi yatırımlara çevreci kisvesi altında ortaya çıkıyorlar. Bunun son örneğini Rize’nin İkizdere İlçesi, İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenilen Cevizlik Taş Ocağı Projesinde yaşanıyor. Taş Ocağı Projesi için bölgeye giden iş makinelerinin karşısına çevreci kimliği adı altında çıkan eylemcilerden yöre halkı artık rahatsız olmaya başladı.

İNSANLARI PROVOKE Mİ EDİYOR?

Bunlar yetmezmiş gibi, dünyada başka sorun yokmuş gibi birde Ortadoğu’da ki darbelerde ve kanlı eylemlerde sahne alan ABD’li gazeteci Ivor Prickett’in bölgeye gelerek insanları provoke ettiği iddia ediliyor. İkizdere ilçesinin eylemlerle anılmasından rahatsızlık duyan yöre halkı, ''Burada İkizdereli olmayan arkadaşlar var. Bunlar Türkiye’deki her eylemi dolaşıyorlar.  Bu bir geçim kaynağı da olabilir. Plakalar hep yabancı” ifadelerini kullandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.