Rize ve Artvin'den HES Protestosu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, daha önce yapamadıklarına dair tutanak tuttukları ÇED toplantısına ilişkin kararını açıkladı. Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 14.80 megawatt gücündeki Taşdibi HES Projesi için ÇED sürecinin, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca yeterli bulunup, kabul edildiği duyuruldu. Açıklamada kabul edilen ÇED raporuna yönelik 10 günlük askı süresi içerisinde itiraz edilebileceğine de yer verildi.

Projeye karşı çıkan her iki ilçenin sakinleri, toplantıyı eylemlerle protesto etmişti. Kadınların tepkisinin damga vurduğu eylemlerde Fındıklı ilçesindeki toplantıya katılan 68 yaşındaki Melahat Alişan, binadan ayrılan ÇED heyetinin yolunu yere yatarak, kesmişti. Arhavi ilçesinde kendilerine ‘Kadın Atmacalar’ adını veren grup da türkülerle karşıladığı ÇED heyetini hem alkışlarla hem de 'yuh' sesleriyle uğurlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.