Şiddet uygulayanlar en ağır cezayı almalı

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şirin Dilli, kadın cinayetlerine dikkat çekti. Şiddetin meşrulaştırılamayacağını aktaran Dilli, “Kadına şiddet uygulayanlar en ağır cezalara çarptırılmalı” dedi.  Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şirin Dilli, işlenen kadın cinayetlerinin ardından uyarılarının ardından hem uyardı hem de çağrıda bulundu. Kadınların maruz kaldığı şiddetin haklı gerekçesi olamayacağına dikkati çeken Prof. Dr. Şirin Dilli, kanunların uygulanmasını istedi. Kadınların şiddete karşı yalnız hissetmemesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Şirin Dilli, “Kadına şiddet uygulayanlar en ağır cezalara çarptırılmalı. Şiddete özür, daha ağır şiddeti, daha ağır şiddet basamak basamak en sonunda kadınların ölümünü olağanlaştırıp sıradan bir günlük haber haline getiriyor.  Ne yazık ki bu devirde yaşayıp da bir şekilde baskıya, tacize, psikolojik veya fiziksel şiddete maruz kalmayan kadın yok. Oysa Atatürk’ün Türkiye’sinde hiçbir kadın bunları yaşamamalı.” ifadelerini kullandı.

KANUNLAR ZAMANINDA UYGULANMALI

Şiddetin önüne geçilebilmesi için kanunların uygulanması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Dilli, “Her şey olup bitmeden, beddualar okunmadan önce, kanunların zamanında uygulanması ve en ağır cezaların yerine getirilmesi gerekiyor ki kadına şiddet ve şiddetin son basamağı olan ölümler dursun. Hiçbir kadın şiddet gördüğü yerde yalnız hissetmemeli, yaşadıklarından kurtulamayıp daha beter bir şiddet sarmalının içinde yok olmamalı. En küçüğümüzden, en büyüğümüze, şiddetin her türlüsünde birbirimizin yanında duralım.” çağrılarında bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
GiresunAtatürkPsikolojik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.