Trabzon'da neler oldu?

 Trabzon’da 23 -30 Eylül tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler denetimlerini sürdürdü.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkisi olduğu tespit edilen 18 kişi yakalanırken 12 şahıs hakkında işlem yapıldı. İşlemler sonucunda 6 şahıs mahkemeye sevkedilirken 3’ü Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 3’ü ise tutuklandı.

Asayiş denetimlerinde ise 425 yabancı uyruklu şahıs incelendi. İncelemelerde 2 Adet Ruhsatsız Tabanca, Bu tabancalara ait 8 adet mermi, 6 Adet Kurusıkı Tabanca, 0,38 Gr. Metamfetamin, 988,60 Gr. Esrar olmak üzere toplam 988,98 Gr. Uyuşturucu Madde, 920 Adet Ectasy Hap, 2 Adet Hint Keneviri, bin 839 adet kaçak sigara, 1 adet çalıntı araç, Hırsızlık olayı ile ilgili 6 Teneke Tiner, 1 Torba Kireç, 2 Koli Zımpara Taşı,  1 Adet Levye, 1 Adet Delici Kesici Alet ele geçirildi.

Ayrıca Yabancı uyruklu (1) şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınırdışı işlemi başlatılıerken, Fuhuşa yer temini ve aracılık etme suçundan 1 Otel ve 1 Restoran hakkında ve işletmeye uygun olmayan 1 çay ocağı hakkında yasal işlem başlatılması sağlandı. Değişik suçlardan arama kaydı olan 55 şahıs yakalanmış, Kayıp olduğu bildirilen 4 şahıs bulunmuş, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 68 şahsa işlem yapılmış, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Fuhuş, Resmi Belgede Sahtecilik, Mala Zara Verme, Hırsızlık suçları başta olmak üzere toplam (39) olay aydınlatılmış ve 56 şüpheli şahıs yakalanmıştır. İl merkezi ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 251 adet park ve bahçelerin denetimi yapıldı.

Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise; Toplam 5 Bin 782 araç ve sürücüsü kontrol edilirken Bin 234 araç sürücüsüne toplam 321 bin 786 TL cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 116 araç trafikten men edilmiş, Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 23 araç sürücüsüne, Ticari araç denetimlerinde ise bin 534 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendi.

Bu kapsamda Emniyet kemeri denetiminde bin 866 araç, Şehirlerarası Otobüs Şoförü ve Takoğraf denetiminde 17 araç, Motosiklet denetimlerinde 26 araç, Yolcu taşıyan araç denetiminde 322 araç, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 883 araç, Okul Servis araçları denetiminde 427 araç, Alkol denetimlerinde bin 62 araç kontrol edildi. Emniyet kemeri denetiminden 58 araç sürücüsüne, Alkollü olduğu tespit edilen 18 araç sürücüsüne ve Radarlı hız denetiminde ise 366 araca işlem yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Sahasında;

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında; Kaçak Avcılıkla Mücadele ve Çevre Kirliliğinin Önlenmesi kapsamında icra edilen devriye faaliyetleri ve müdahale edilen olaylar sonucu; 3 adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 5 adet Kapama ağı, 5 adet Fener, 1 adet Ses Cihazı, 3 adet Bıldırcın ele geçirilirken 3 şahıs hakkında 7 bin 144 TL idari para cezası kesildi. 

Ayrıca; Kasten Yaralama, Hakaret ve Tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen 33 asayiş olayında 33 şüpheli şahıs yakalanarak mahkemeye sevk edildi. Çeşitli suçlardan aranan 24 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, 2 hacizli araç yakalanarak yediemin otoparkına teslim edilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu 29 Eylül 2018 günü adli makamlardan alınan arama kararına istinaden F.M. ve G.Ö. isimli şüphelilerin üzerleri ve otomobilde yapılan aramada, gazete kağıdına sarılı 6 gr. Kubar Esrar ele geçirilirken şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

28 Eylül 2018 günü alınan ihbar üzerine Z.S. isimli şüphelinin kaçak kazı yaptığı tespit edilerek suçüstü yakalandı. Olay yerinde; 1 adet kazma, 1 adet detektör ele geçirildi. Şüpheli şahıs ifadesi alınması sonrasında serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.