10.5 MİLYON CEPTE KALDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisiz hale getirdiği  PKK’lı teröristlerin başına konan ödüllerin devlete kaldığı ortaya çıktı.

15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 3 yıldır PKK/KCK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu’na yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 14 teröristi etkisiz hale getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı, mavi ve gri kategorisinde bulunan sözde bölge sorumlularının da aralarında yer aldığı teröristlerden 9'u etkisiz hale getirilirken 1'i yaralı olarak yakalanırken, 4’ü güvenlik güçlerine teslim oldu.

BÖLGE LİDERİ KIRMIZI KATEGORİDE

TSK gerçekleştirdiği operasyonlarda aranan teröristler listesindeki etkisiz hale getirilen teröristler başına kona ödül miktarının ise tam 10 milyon 400 bin TL olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.  Bölgede etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında yer alan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu “Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır’ın ve "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner’in kırmızı kategoride, "Soreş" kod adlı Barış Coşkun’un gri kategoride ve "Serhat" kod  adlı Celal Kaya’nın ise Mavi kategoride olduğu belirlendi. Yaralı ele geçen Hamdullah Zengin’in adının ise gri listede yer aldığı ortaya çıktı.

NEREDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER                                                                                                       

İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoride yer alan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu Mehmet Yakışır, 15 Temmuz 2018 tarihinde güvenlik güçlerince ölü ele geçirildi. Aynı operasyonda "Rodi" kod adlı Levent Dayan da etkisiz hale getirildi."Zeynel" kod adlı sözde bölge sorumlusu terörist Mehmet Yakışır'ın, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit edildiği saldırının faili olduğu belirlendi.

Yakışır'ın öldürülmesinin ardından bölgedeki örgüt üyelerine elebaşılık yaptığı belirtilen kırmızı kategorideki "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner de 22 Ağustos 2018'de İran uyruklu "Sorej" kod adını kullanan Barış Coşkun adlı terörist ile birlikte Gümüşhane'de ölü ele geçirildi. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 7 Haziran 2016 tarihinde grup lideri "Civan" kod adlı Osman Bilen ölü ele geçirildi. Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda ise gri kategorideki "Soreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berhudan" kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. "Soreş" ve "Berhudan" kod adlı teröristlerin de Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren grupta yer aldıkları belirlendi.

Güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlarda Yağlıdere ilçesi kırsalında ise 13 Eylül 2018'de sıcak temas sağlanan "Çiyager" kod adlı Serdar Bekmez de etkisiz hale getirildi. Mesudiye ilçesinde 30 Eylül 2016 tarihinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada ise uzun yılar bölgede bulunan Ali Fırat Yaşar 5 teröristle birlikte öldürüldü.Tunceli'de bir süre önce etkisiz hale getirilen teröristlerden arananlar listesinde mavi kategoride bulunan "Serhat" kod Celal Kaya'nın 2011-2016 yılları arasında sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduğu ve birçok eylemin talimatını verdiği belirlendi.Bulundukları duruma dayanamayan teröristlerden "Aram" kod adlı Mustafa Toluca ve "Agit Van" kod adlı Hasan Demir, 2017 yılında Giresun'da teslim oldu."Kawa" kod adlı İranlı terörist Behruz Dükkanlu, Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında operasyonda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105