25 sağlıkçı virüsle savaşıyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon’da kaç sağlık çalışanının koronavirüs tedavisi gördüğünü açıkladı. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, en çok sağlık çalışanlarını tehdit eden yeni tip koronavirüsün Trabzon’da kaç sağlıkçının tedavi gördüğünü açıkladı. Usta, Trabzon’da 25 civarında sağlık çalışanının koronavirüse yakalanıp tedavi süreçlerinin devam ettiğini belirtti. Koronavirüse yakalanan sağlık personellerinden bir tanesinin durumunun kritik olduğu, bir kısmının korona tedavisinin sürdürüldüğü, diğer bir kısmının ise tedavilerinin ardından ev izolasyon aşamasına geçtiği kaydedildi.Türkiye’de Kovid-19 salgınına yakalanan 7 bin sağlık çalışanının olduğu kamuoyuna duyurulmasının ardından gözler Trabzon’a çevrildi. Yaklaşık olarak bir rakam veren İl Müdürü Dr. Usta, “Trabzon’da 25 civarında sağlık çalışanımız şuanda virüs tedavisi alıyor. Bunlardan bir tanesinin durumu kritik seyrediyor. Bir kısmı tedavi aşamasında, bir kısmı ise ev izolasyon aşamasına geçti.” diye ifade etti.

DİKKAT! SALGINA KARŞI KAYGI VE STRES İLERİDE BÜYÜK SIKINTILARA YOL AÇABİLİR
Müdür Dr. Usta, Kovid-19 salgınının yol açtığı korku ve panik gibi ruhsal sıkıntılar ile uzun süreli sosyal izolasyona bağlı bireysel sorunların aile içinde çatışmalara karşılık hizmete giren Psikososyal Destek Hattı’ndan daha fazla kişinin yararlanması gerektiğini kaydetti. Usta, “Psikolojik Destek Hattı’nı arayan daha çok olsun istiyoruz. Sonradan bunun sıkıntısı oluşacak.Rehabilite desteğini insanlar alsınlar ki bu sorunları yaşamayalım.  Ramazan ayının sonlarında ve sonrasında bu ortaya çıkabilir. Kişinin yaşadığı kaygı daha sonra depresyona yol açabilir. Kişinin psikolojik yapısı bozulunca aile içi huzursuzluklar yol açabilir, insanların birbirleriyle iletişim bozukluklarına neden olabilir. En ufak bir kaygı durumunda bu sistemden istifade etsinler. En azından durumunda her hangi bir kayda değer bir şey var mı onu arayıp öğrensinler. Yakınlarından endişe etmeleri halinde bize ulaşsınlar. Bu bile önemli bir aşamadır. Kendileri ve tüm toplum için haftanın 7 günü hizmet veren Psikososyal Destek Hattı’nı arasınlar.” ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüse karşı verilen 0462-202-02-03 nolu Psikososyal Destek Hattı haftanın her günü 9 ile 18.00 arasında hizmet vermektedir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.