5 BİN TL ZİMMETE 17 YIL HAPİS İSTEDİ

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde 5 yıldır soruşturması süren 104 mağdurlu zimmet davası ağır ceza mahkemesinde görülecek

MÜFETTİŞLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diyanet İşleri Bakanlığı müfettişleri 2015 yılında Yomra İlçe Müftülüğü’nde soruşturma gerçekleştirdi. Müfettişlerin gerçekleştirdikleri soruşturmada, 2010 ile 2013 yıllara arasında veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan L.S.S. adlı memurun kadrolu, sözleşmeli ve geçici personelin maaş, maaş farkları, ek ders ve fazla mesai ücretlerinin bir kısmını sahte ödeme emri düzenleyerek zimmetine geçirdiğini belirledi. 2010-2013 yıllar arasında L.S.S. adlı memurun ay ay zimmetine geçirdiği parayı tespit eden müfettişler, Trabzon  Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

MÜFETTİŞLER İNCİLEMEDE 104 MAĞDUR BULDU

104 kişinin mağdur olduğu olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde ifade everen L.S.S. emekli olmak için dilekçe verdiğin belirterek, zimmetine geçirdiği parayı iade ettiğini söyledi. Soruşturmayı  tamamlayan savcı, L.S.S.’nin hakkında iki ayrı suçtan hapis istedi. Zincirleme zimmet suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis isteyen savcı, resmi belgede sahtecilik suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis talep etti. Savcı şüpheli memurun zimmete geçirdiği parayı geri iade ettiği için etkin pişmanlık yasasından yararlanmasını talep ederek, verilecek cezanın 3’de iki oranında indirilmesini istedi. Savcının hazırladığı iddianame mahkemeye ulaştı.

Anahtar Kelimeler:
YomraKontrolDiyanetZimmet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.