ACILAR YİNE TAZELENDİ

Trabzon’da iki polisin şehit olduğu kazada, polis aracını kullanan polis memuru hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

11 GÜN ARAYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Trabzon’un Maçka İlçesi Çatak Mahallesi Köprü Mevkiinde 22 Mart 2018 tarihinde saat 00.45 sıralarında meydana gelen trafik kazasında dereye uçan polis aracında bulunan Yunus Çavdar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sulara kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan ise yapılan arama çalışmaları sonucunda 2 Nisan 2018 tarihinde kaza yerinden 5 kilometre uzaklıkta bulunmuştu. Şehit iki polis memuru 11 gün arayla Trabzon ve Samsun’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Polis aracının sürücüsü İzzet K. ise kazadan yaralı olarak kurtarıldı.

 POLİS ARACININ ŞOFÖRÜ ASLİ KUSURLU

Gümüşhane istikametinden Trabzon istikametine 61 DL … plakalı araçla seyir halinde olan ve uyuşturucu tacirlerini takip eden polis aracının sürücüsü İzzet K., Adlı Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından aslı kusurlu bulundu. Soruşturmacı savcı, raporun eline ulaşmasının ardından kazaya neden olan polis aracının sürücüsü polis memuru İzzet K.’nın ifadesini aldıktan sonra  hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

SÜRÜCÜ TASİRLİ ÖLÜME NEDEN OLMUŞ

Soruşturmacı savcı, hazırladığı iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. İzzet K.’nın hakkında taksirle ölüme neden olmak suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis isteyen savcı, sürücünün ehliyetine el konulmasını talep etti. Bu arada şehit ailelerinin Ankara’da avukat tuttuğu ve tazminat davası açacağı ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.