AKIL TUTULMASI 

Gençlik Spor Bakanlığı ve Forbes Dergisi işbirliği ile “spor, sanat, eğitim, finans ve müzik” gibi alanlarda gençliğin öncüsü olanlar ödüllendirilmiş. Peki hangi kriterlere göre? Kimdir, nedir bu Forbes? 1917 yılında İskoçya'dan ABD'ye göç eden B.C.Forbes tarafından kurulan ve iki haftada bir yayınlanan ekonomi ve finans dergisidir. Satır aralarında Amerika'nın yayılmacı politikalarını insanların beynine yani bilinç altına işleyen bir dergi. Gazetecilik tabiri ile Goebbels gazeteciliği yapan, büyük yalanlara kitleleri inandıran bir yayın organı. Yalanı, sahte hayatların propagandasını yapan bir dergi.
Müzik ödülünde Aleyna Tilki ödüle layık görülmüş. Kimdir Aleyna Tilki; “16 yaşında alkollü mekanlarda, barlarda  şarkı söyleyen, kendinden büyük insanlarla aşk yaşayan, yayınladığı resimde cinselliğe vurgu yapan, kendi vucüdünü teşhir etmekten başka meziyeti olmayan bir ergen”
Bu ergen  “Türkiye’nin ilham veren genci” olarak seçilip, örnek kişi diye ödüllendiriliyor. Aklımı kaybetmemek için kendimi zor tutuyorum. İstanbul Sözleşmesi ile aileye atılan dinamiti onaylayanlar, Rotry okulda diyerek milli eğitimi kimliksizleştirenler, toplumsal cinsiyet diyerek insanların yozlaşmasına göz yumanlar, bir gecede kendilerine imtiyaz adına çakarı geçirenler, şimdi arsıza hoş görünme adına yeni bir takla atıyorlar. Bunlar kasıtlı olarak mı yapılıyor. Bir tabana, bir davaya bilerek mi ihanet ediliyor. Forbes’in yaptığı bir çalışma diyerek geçiştiremeyiz bunu.
Vicdan sahibi herkese soruyorum; bu olay CHP iktidarında gerçekleşseydi tavrınız ne olurdu? Susmak acizliktir dostlar. Bir şeyleri örterek gerçeklerden kaçamayız. Bunlara ne kadar şirin görünürseniz görünün onların gözünde “göbeğini kaşıyan adam, cahil, yobaz” olarak görülmeye devam edeceksiniz. 
Hadi diyelim bunları gençler seçti. Hissi davrandılar, mantıkları duygularının önüne geçti. Ya yetişkinler? Bu, Tilkiye ödül verme acziyetine düşen yetişkinlere ne demeli? 
Her mekanda, her ortamda mangalda kül bırakmayan, bu gençlikten bir şey olmaz diye sağda solda afra tafra yapan siz sözde büyükler; gençlere sunduğunuz örnek karakter, sıkıntısı olan ergen mi? Bununla mı gençliği istediğiniz hedefe yönlendireceksiniz? Bununla mı davanızı yükselteceksiniz. Sizleri yemek için ellerini ovuşturup bekleyen insanlara yem olacağınızın farkına hala varamadınız mı?
16-17 yaşında evlenip çocuk sahibi olan (bu evlilikleri benimsemesem de) insanları hapisle cezalandıran yasalarımız, 15-16 yaşında alkollü barlarda şarkı söyleyeni, kendisinden büyük insanlarla dost hayatı yaşayan insanları ödüllendiren büyüklere ne yapabiliyor. Hangi özentinin eseridir bu. Akıl tutulmasının nedeni nedir? Yok dostlar yok, bizi acımadan buduyorlar ve biz hala uykudayız. Sanırım her şey bir program dahilinde işliyor. Bir tarafta 24 saatini milletine adayan bir adam, öbür tarafta onun atadıkları tarafından her geçen gün budanan bir kök. Bir dava 17 yılda bu kadar nasıl evrilir. Allah sonumuzu hayr eylesin, demekten başka bir şey gelmiyor eliimizden.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Neşat Ali Ergenç 4 yıl önce

On

Avatar
Atiye Yolculuk 4 yıl önce

Kısa, öz ve net olarak durumu özetlemişsin. Ders alınır mı bilmem ancak geçmiş tecrübelerim alınmayacağını gösteriyor