ALACAĞINI MEKTUP YAZARAK İSTEYİNCE...

MEKTUBU GÖRDÜ, ŞİKAYETÇİ OLDU

Alacağını hakaret dolu bir mektupla isteyince hakkında hapis istemiyle dava açıldı

MEKTUBU ALDI, SUÇ DUYURUSU YAPTI

Trabzon’da yaşayan Mehmet B. adlı kişi, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan Kazım Ç. adlı kişiye alacağını istemek üzere bir mektup yazdı. Mektubu alan Kazım Ç., “Ulan Mehmet efendi, sen domuzsun, sen ş… O.. çocuğu domuzlarda namus yoktur. Sende de namus yok. 4 yılm önce benden 1500 TL para aldın ödemedin” şeklinde ifade olduğu gördü. Mektubun Kazım Ç.’den geldiğini gören Mehmet B., soluğu polis merkezinde aldı. Mehmet B. kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Kazım Ç.’den şikayetçi oldu.  

MAHKEMEDEN YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında PTT’ye bir yazı göndererek, Soma’da yaşayan Mehmet B.’ye mektubun kimden gönderildiğini sordu. PTT ise mektubun Mehmet B.’ye Trabzon’dan Kazım Ç. adlı kişiden gönderildiği yönünde cevap verdi. Bunu üzerine Kazım Ç.’nin ifadesini alınmasına karar verildi. Adresinde bulunamayan Kazım Ç. için yakalama kararı çıkarıldı.

ÜÇ AYDAN İKİ YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, Kazım Ç.’nin sesli yazılı ve görüntülü bir ileti ile Mehmet B.’ye yönelik hakarette bulunduğu iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.