Anne kızını değil ölümü çağırmış

TELEFON AÇAN KIZINI KENDİ EVİNE ÇAĞIRDI TRABZON’DA

ayrılmak üzere olduğu kocası Abdülbaki D. ile karşılaşan İlknur D. adlı genç kadın, annesi Rabia Kumaş’ı arayarak durumdan haberdar etti. Korkuya kapılan anne, kızına çocuklarını alarak kendisine gelmesini istedi. Okuldan çocuklarını alan genç kadın annesine gitti. Apartmanın 2. katında bekleyen öfkeli koca kayınvalidesini öldürdü, eşini yaraladı. Çocuklarının ‘Yapma baba’ yakarışlarına aldırış etmeyen katil ilk kez hâkim karşısına çıktı. 

ÇOCUKLARI EVE ALMIŞ İLK MÜDAHALEYİ YAPMIŞ

1.AĞIR Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Abdülbaki D., cinayet günü yaşadıklarını anlattı. Ölümden dönen İlknur D. ise polisi aradığı sırada eşinin annesine ve kendisine ateş ettiğini daha sonra bıçakladığını söyledi. Tanık Ö.T. adlı hemşire ise yaşanan tartışmalar üzerine kapıyı açtığını ve çiftin çocuklarını evine aldığı söyledi. Silah seslerinin gelmesinin ardından yeniden kapıyı açtığını ilk müdahaleyi yaptığını söyledi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.   Trabzon’da damadının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden annenin kızını koruma altına almak için kendi evine çağırdığı ortayla çıktı. Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi’nde 6 Mart 2019 tarihinde çocuklarının gözü önünde kayınvalidesi Rabia Kumaş’ı silahla öldüren ve eşi İlknur D.’yi silah ve bıçakla yaralayan öfkeli koca Abdülbaki D. ilk kez hakim karşısına çıktı. Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Abdülbaki D., cinayet günü yaşadıklarını anlattı.

“SİLAHI KAFAMA DAYADIM, TETİĞİ ÇEKTİM”

Biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapsi istenilen Abdülbaki D., oğlunu okulda ziyaret ettiğini belirterek, “ Eşimi saat 14.0’a kadar evimizin yakınındaki çay ocağında bekledim. Eşim çöp poşetiyle dışarı çıktı. Yanına gittim. Bana konuşulacak bir şey olmadığını mahkemede konuşacağını söyledi. Yanımda bıçak ve silah olduğu için oradan ayrıldım. Eşimi kestirmeden takip etti. Kızımı almaya gittiğini fark ettim. Kızımı uzun süredir görmemiştim. Yolda bekledim. Gelmediklerini görünce diğer yola yöneldim. Eşim ve çocuklarım kayınvalidemin evine gittiğini gördüm. Kestirmeden giderek evin bulunduğu kata çıktım. Kayınvalidem neden geldiğimi sordu. Beni çocuklarımdan ayırdığını söyledim. Tartışma çıktı. Bende silahımı çekerek önce kayınvalideme sonra eşime ateş ettim. Eşimi bıçakladım. Silahı kafa dayadım tetiği çektim, silah ateşlemedi. Apartmandan çıkarak polise teslim oldum” dedi.

“YORGUN DÜŞÜNCE, BAĞIRMAYI BIRAKTIM”

 Ölümden dönen İlknur D. ise polisi aradığı sırada eşinin annesine ve kendisine ateş ettiğini belirterek, “Beni dövdüğü için bir ay evden uzaklaştırma kararı almıştım. İki ay kadar görüşmemiştik. Olay günü karşıma çıkınca, korktum ve konuşmak istemediğimi söyledim. Polisi arayacağımı belirttim. Daha sonra annemi aradım. O da ‘çocukları al bana gel’ dedi. Annemin oturduğu apartmana girdim. Kata çıktığımda eşim oradaydı. Elinde silah vardı. Çocuklar benim arkama gizlenerek, ‘yapma baba’ diye bağırdı. Ancak dinlemedi. Çocukları diğer daire tarafına gönderdi. Ben bu sırada polisi aradım. Ben polisle konuşurken, ‘Beni çocuklarımdan niye ayırdın’ diye bağırıyordu. Sonra anneme ateş etti. Elimdeki telefona vurduktan sonra bana ateş etti. Beni çekerek annemin yanına sürükledi. Sonra benim bıçakladı. Bağırmaya başladım, kimse yardım etmeyince yorulduğum için bağırmayı bıraktım. Annemin evinin içine tekrar ateş ederek olay yerinden kaçtı” dedi. 

MAHKEME TANIKLARI DİNLEDİ DAVAYI ERTELEDİ

Mahkeme hayatı tanıkları dinledi. Tanık Ö.T. adlı hemşire ise yaşanan tartışmalar üzerine kapıyı açtığını ve çiftin çocuklarını evine aldığı söyledi. Ö.T. Silah seslerini gelmesinin ardından yeniden kapıyı açtığını ilk müdahaleyi yaptığını anlattı.  Diğer tanıkları dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.