AVNİ ADANUR BU SORULARA CEVAP VERECEK Mİ?

Trabzon gündemine artık Yomra. Yomra Belediyesi'nin faaliyetleri ve Yomra Belediye Meclisi üyelerinin tutamları artık Büyükşehir Belediyesi gibi takip ediliyor. Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'li grubu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın icraatlarına engel olmak ve bu amaçla belediyeyi maddi kayba uğratacak kararlar almakla itham ediliyor. Bu kapsamda adeta demeç savaşları yaşanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Parti grubunu Yomra düşmanlığı yapmakla suçluyor. AK Parti ilçe teşkilatından cılız bir yanıt geliyor, suçlamalar reddediliyor. Devreye bu kez il başkanları giriyor. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, partisine mensup belediye meclisi üyelerinin aldıkları kararların bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söylüyor. Mumcu'ya yanıt veren İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise AK Parti'nin Yomra'da pisliğe bulaştığını iddia ederek Mumcu'ya, "Bu pisliğe sahip çıkma" diye sesleniyor...

Yomra'da yaşanan bu süreçlerde bir isim olabildiğince geride durmaya gayret gösteriyor. Zaruriyet olmadıkça demeç vermiyor, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakıyor. AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur'dan bahsediyoruz. Adanur, Yomra'da AK Parti'nin bir numaralı temsilcisi. AK Parti'ye mensup belediye meclisi üyelerininde grup başkanı kendisi. AK Parti'nin Yomra'da attığı her adımın siyasi sorumluluğu İlçe Başkanı Adanur'a ait. Bu nedenle Adanur'un aşağıdaki sorularımıza yanıt vermesini talep ediyoruz.

1-) Yomra Belediyesine ait 4 adet dairenin satışına engel oldunuz? Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bu dairelerin satışından gelecek para ile Çok Amaçlı Salon inşaatını tamamlamak istemişti. Belediyeyi partinizin yönettiği dönemden kalan borç nedeniyle şimdi bu daireler haczedildi. İcra kanunu gereği, daireler yarı fiyatına satışa sunulacak.  Bu durumda oluşacak kamu zararının sorumlusu siz olacaksınız. Bu zararı cebinizden karşılayıp, aradaki farkı belediyeye hibe etmeniz gerekmez mi? Bunu yapmazsanız vicdanen rahat olabilecek misiniz?

2-) Bu daireler, Yomra Belediyesini partinizin yönettiği dönemde, belediyeye ait bir arsanın, müteahhite verilmesi karşılığında elde edilmiş. O dönem belediye meclisi kararı alınmış mı? Encümen kararı ile mi bu işlem yapılmış? Döneminizde bu daireler neden Meclis kararı ile belediyenin tapulu malı haline getirilmemiş? Takas işlemini gerçekleştirdiğiniz iş insanı kimdir?

3-) Belediyeyi partinizin yönettiği dönemde, belediyeye ait olan ve benzin istasyonu bulunan bir arsa için, dönemin Yomra Belediye Meclisi'nde satış kararı aldınız? Yeni dönemde Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın burayı satmasına mani olmak için satış kararını iptal ettiniz. Buna gerekçe olarakta bu arsanın en az 25 milyon TL edeceğini, sizin bu fiyattan aşağısına satmamak kaydı ile satış kararı aldığınızı ifade ettiniz. Peki, en az 25 milyona satmak kaydı ile burayı satışa çıkardığınıza dair elinizde bir belge var mı? Bu şartı, belediyeyi partiniz yönetirken aldığınız satış kararına işlettiniz mi? O dönem bu yönde resmi bi kararınız yoksa, bugün 'biz orayı en az 25 milyona satacaktık' çıkışınız havanda su dövmek değil mi?

4-) Söz konusu arazi, bugün sizin döneminizde yapılan kira sözleşmesi ile kirada bulunuyor. Ve kirası sadece aylık 10 bin TL. İddianıza göre en az 25 milyon edecek bir arazi için bu bedel düşük değil mi? Bölgemizde bir arazinin değerinin, 20 yıllık kirasına eşdeğer olduğu iddia ediliyor. 10 bin TL bedelle kiraya vermiş olduğunuz arazinin bedeli bu hesapla 2.4 milyon TL eder. Oysa siz o arazinin bedelinin en az 25 milyon TL olduğunu iddia ediyorsunuz. Bu durumda aylık kirasının 104 bin TL olması gerekir. Yomra Belediyesini partinizin yönettiği dönemde, söz konusu bu kira sözleşmesi ile kamu zararı oluşturduğunuz iddia ediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

5-) Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediyeyi partinizin yönettiği dönemlerde yapılan bazı iş ve işlemlerden ötürü suç duyurusunda bulundu. Bir inşaata inşaat ruhsati verilip, bir gün sonra yapı kullanma verildiğini iddia etti. Canlı yayında belge gösterdi. Partinize mensup bazı Belediye Meclisi üyelerinize ait arazilerin, belediyeyi partinizin yönettiği dönemde ticari alana çevrildiğini, Meclis üyelerinizin bu sayede büyük paralar kazandığını iddia etti. Bunlara cevap verecek misiniz?

6-) Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediyeyi partinizin yönettiği dönemde çok ciddi bir şekilde mazot israfı yapıldığını, hurda araçlara mazot yazılması suretiyle bu israfın gerçekleştiğini iki kez üst üste iddia etti. Cevap vermediniz. Bir cevabınız olacak mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deli İzzet 3 yıl önce

La zaten avni özaslan yomra belediyesinde.. Sen neyin kafasını yaşıyorsun.. Ak parti ekmek verdi ye diye derken... Hatalı bir cümle kuruyorsun.. Adam gazeteci ve rızkı veren ALLAH C.C.. ayrıca adam çalınan çırpılan haksızlıkları gün yüzüne çıkarıyor.. Ne yapsın.. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözünemi mazhar olsun

Avatar
KASIM ÖZDEMİR 3 yıl önce

avni kardeşim ak parti sana ekmek verdi ye diye nedir senin derdin
yomra belediyesi ne mi gecmek istiyorsun buyursun bıyık alsın seni ozaman
olur mu
kaşüstü yomra dünya standdartlarına akp sayesin de geldi
kolay geisn

Avatar
yomralı 3 yıl önce

avni adanur kim?

banner63

banner105