AYASOFYA İBADETİNE  HAKARETİ AFFETMEDİ

Ayasofya’da ibadet edenlere hakaret edeni polis buldu, savcı hapis istedi

Ayasofya’da ibadet edenlere hakaret eden kişiyi polis buldu, savcı hapis cezası istedi. Bir yıla kadar hapsi istenilen kişi hakim karşısına çıkacak. Hakimin vereceği ceza merak ediliyor.

HAKARETİ POLİS GÖRDÜ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya twitter hesabı üzerinden Ayasofya Cami’nde Cuma namazı kılanlara hakaret eden Miraç K. adlı kişiyi tespit etti. Araştırma raporu hazırlayan Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Miraç K.’nın cami önünde toplanalar için ‘Ne kadar kediye köpeğe, çoluğa çocuğa tecavüz etme potansiyeli olan varsa hepsi toplanmış’ şeklindeki paylaşımı dosyaya koydu. Gözaltına alınan Miraç K., tepki gördüğü için hesabını kapattığını, paylaşımı sildiğini belirterek, yaptığından pişman olduğunu söyledi.Polis hazırladığı dosyaya savcılığa gönderdi.

SAVCI HAKARET CEZA İSTEDİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Miraç K. adlı kişi hakkında ‘Halkın bir kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama’ iddiasıyla hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderildi. Savcı Miraç K.’nın bir yıla kadar hapsini istedi. Miraç K., 6. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.