BABASINA SIKTI  12 YIL HAPİS YEDİ 

Babasında istediği parayı alamadığı için babasına üç el ateş etmişti 
Trabzon’da istediği parayı alamadığı için babasına üç el ateş eden İ.A.. iki ayrı suçtan  12 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükümle birlikte tahliyesine karar verilen İ.A., kararın onanmasının ardın yeniden cezaevine girecek.
PARA VERMEYEN BABASINA ATEŞ ETTİ
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Mısırlı Mahallesi’nde yaşayan anne ve babasının evine giden İ.A., babası A.A. ile para yüzünden tartışmaya başladı. Babasından istediği parayı alamayan 
İ.A. ile babası A.A. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine İ.A. silahını çekerek babasına A.A.’ya üç el ateş etti. Kendini yere atarak kurtulmayı başaran baba A.A., oğlundan şikayetçi oldu. 
JANDARMA OLAY YERİNDE DELİL TOPLADI 
Vakfıkebir Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda evin giriş kapısında 2 adet tabanca mermisi giriş deliği olduğu, ev içerisinde 1 adet tabanca mermisi çekirdeği ve evden yaklaşık 15 metre uzaklıkta 1 adet boş kovan bulunduğu öğrenildi. Baba A.A.’nın şikayeti üzerine olay yerinden kaçan İ.A., üç gün sonra jandarmaya teslim oldu. Adliye çıkarılan İ.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
DURUŞMADA BABASINDAN ÖZÜR DİLEDİ 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üst soyu silah ile kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan İ.A., babasıyla arasında husumetinin olmadığını belirterek, “Borçlarımdan ötürü babamdan yardım istedim. Babamdan özür dilerim. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Mahkeme önce müebbet hapis cezası verdiği İ.A.’yı eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle cezayı 10 yıl 10 aya indirdi. Ayrıca mahkeme yasak silah kullanmaktan bir yıl üç ay hapse mahkum ettiği sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin verdiği kararın onanması halinde İ.A. yeniden cezaevine girecek. Bu arada tüfekle hava ateş ettiği için aynı mahkemede yargılanan baba A.A. ise meşru müdafaa hakkını kullandığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.