Baroda kılıçlar çekildi

Baro seçimlerinde Sibel Suiçmez’in karşısına Mahmut Yazıcı çıkıyor

Trabzon Barosu’nun 3-4 Ekim tarihinde yapılacak genel kurulu için kılıçlar çekildi. İki eski başkan Sibel Suçimez’i desteklerken, üç eski başkanın ise Mahmut Yazıcı’dan yana tavır aldığı ileri sürüldü.

BARODA KIRANN KIRANA SEÇİM VAR

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez basın açıklaması yaparak yeniden aday olduğunu açıkladı. Suiçmez’in yeniden aday olduğunu açıklamasının ardından gözler aday olacağı ve uzun bir süredir seçim çalışması yaptığı öğrenilen Avukat Mahmut Yazıcı’ya çevrildi. Yönetiminde köklü değişikler yapacağı ileri sürülen Başkan Sibel Suiçmez’e eski başkanlardan Hamit Şimşek ve Veysel Malkoç’un destek verdiğini öğrenildi. Kadın dayanışmasının had safhada olduğu baroda, kadın avukatların çoğunluğunun Sibel Suiçmez’i desteklediği belirtildi.

ESKİ BAŞKANLARI KİMİ DESTEKLİYOR?

Önümüzdeki hafta adaylığını açıklaması beklenen Mahmut Yazıcı’nın ise eski başkanlardan Ali Sürmen, Orhan Öngöz ve Mehmet Şentürk’ün desteğini aldığı kulislerde kulaktan kulağa dolaşıyor. Baro Başkan Sibel Suiçmez ile görüşeceği öğrenilen Mahmut Yazıcı’nın listesinde genç avukatların sayısının fazla olduğu ileri sürüldü. AK Partili avukatların geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Mahmut Yazıcı’dan yana tavır takınması bekleniyor.

BAŞKAN SİBEL SUİÇMEZ NELER DEDİ?

Yeniden adaylığını açıklayan Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez son yıllarda yargıya güvenin azaldığını, baroların bölünmeye çalışıldığını ve avukatlık mesleğinin tartışmaya açıldığını ve sıradanlaştırıldığını belirterek, ekip ruhuyla üyelerini kucaklayarak güçlü yönetim, güçlü bora sloganı ile yola çıktıklarını belirtti. Başkan Suiçmez yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Trabzon Barosu önce avukatların, devamında yargının konuşan yüzü olmalıdır. Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine inandığını korkmadan söylemeli, haksızlıklar karşısında mücadele etmelidir. Ancak etkin, konuşan bir baro mesleğimize yönelik saldırıları, hukukun üstünlüğü ilkesini zedeleyen davranışları önleyebilir. Biz avukatlar, mesleğimizde “Etkin” ve “Önder” olmaya çalışırken, mesleki örgütümüz olan Baro da etkin olmalı, önder olmalıdır. Görev aldığımız 4 yıl boyunca bu anlayışla hareket ettik bundan sonra da bu anlayışımızı artırarak devam ettireceğiz. Etkin ve saygın bir baro olarak sadece ilimizde, bölgemizde değil, Türkiye Barolar Birliği nezdinde de ses getiren bir Baro, ne yaptığı, ne söylediği izlenen, sözü dinlenen bir Baro olmaya devam edeceğiz”

Anahtar Kelimeler:
BaşkanEkimBaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit 4 yıl önce

Sibel hanımın rakibi yok.

banner63

banner105