Beşikdüzü’nde söz duruşma savcısında

Beşikdüzü Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma davasında savcı mütalaa verecek. Beşikdüzü Belediyesi’ndeki ihaleye fesat karıştırma davasında sona geliniyor. Mahkeme, duruşması savcısından mütalaa vermesini istedi. Mütalaanın ardından karar açıklanacak. 

SGK MÜFETTİŞLERİ SUÇ DUYURUSU YAPTI

Beşikdüzü Belediyesi’nde 2011 yılında yapılan ihaleye fesat karıştırıldığını tespit eden SGK müfettişleri, ihaleyi alan firmanın sahte belgeler kullandığını belirledi.  Müfettişler belediye başkanı, ihalede yer alan belediye çalışanları ve firma yetkilileri hakkında suç duyurusu yaptı. Bu sırada Belediye Başkanı Ramis U. olan bitenden habersiz olduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu. SGK müfettişleri tarafından yapılan suç duyurusunu ardından soruşturma başlatan savcı, aralarında Belediye Başkanı Ramis U.’nun bulunduğu 17 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

VAKFIKEBİR GÖREVSİZLİK KARARI VERDİ

Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı ile dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesindeki birinci celsede sanıklar Benhur G., Cahit E., Cemil K., Haşim K., Mustafa Ç., Nesil K., Sebahattin T., Ramis U., Haydar Ç., Hayrettin Ç., İbrahim Z., Kemal B., Nihat I., Ömer Ç., Sefer D. ifade verdi. İkinci celsede ise şirket yetkilileri olan karı koca Sultan D. ve Zülküf D. savunma yaptı.

BEŞİKDÜZÜ DAVASI’NDA SONA GELİNİYOR

Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis U., aylık gelirini 13 bin TL olarak açıkladı. Hakkındaki iddiaları reddeden Ramis U., ihaleye bir firmanın girdiğini ve kendilerine hizmet sunan firmanın evraklarının sahte olduğunu SGK’nın kendilerine bildirmesi üzerine öğrendiklerini söyledi. Ramis U., firma sahipleri ile ilgisini olmadığını ve kendisinin de suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Tüm sanıkların ifadesini alan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma savcısından mütalaa vermesini istedi. Mahkeme, mütalaanın ardından kararını verecek. Duruşma 13 Ocak 2020 tarihine erteledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.