‘BEŞİRLİ CİNAYETİ’  DAVASI BAŞLADI

CİNAYETTEN SONRA IRAK'A KAÇMIŞ

Trabzon’da acımasızca öldürülen Fatih Gedikli’nin katillerinden birinin yakalandığı diğeri ise halen arandığı ortaya çıktı.Soruşturmayı yürüten savcı, iki şüpheli hakkında kasten öldürme iddiasıyla dava açtı. İlk duruşmada sanık savunma yapmak için süre istedi. Duruşma ileri bir tarihine ertelendi.

POLİS KAMERALARDA YAKALADI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi'nde 4 Mayıs 2015 günü elleri, ayakları ve ağzı bağladıktan sonra işkence edilerek öldürülen Fatih Gedikli’nin cesedini sabah dükkanı açan boyacı tarafından bulundu. Cinayetin ardından bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen polis, iki şüphelinin cinayetin işlediği yere yakın bir markette alış veriş yaptıktan sonra Fatih Gedikli’nin dükkanı girdiğin tespit etti. Şüphelilerin olay yerinden parmak izi bıraktığını tespit eden polis, kısa sürede iki firarini kimliğini belirledi.

CİNAYETİN ARDINDAN KAÇTILAR

Cinayetin ardından kaçan iki şüphelinin peşine düşen cinayet masası dedektifleri Van’ın Çaldıran İlçesi’nden olduğunu belirlediği iki kişini kaçak yollarla Kuzey Irak’a geçtiğini tespit etti. Van’a kadar telefon sinyallerinin izini süren dedektifler, telefon sinyal bağlantısının kesildiğini belirledi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ise olaydan 4 ay önce cezaevinden çıktığını belirlediği iki şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Aşiret üyesi olduğu belirlenen iki şüpheli tüm yurtta aranmaya başlandı.

İSTANBUL’DA YAKAYI ELE VERDİ

Cinayetin ardından kuzey Irak’a kaçan Baki A. İstanbul'da 2018 yılı Mart ayında İstanbul'da yakalandı. Baki A., “Irak üzerinden İran’a geçtim. Bir süre sonra yurda dönmeye karar verdim” dedi. Sahte kimlikle İstanbul’da yakalanan Baki A. sorgusunda Trabzon’da yaşana cinayeti anlattı:“Çetin, Trabzon’da Fatih adlı kişini kendisine borcu olduğunu söyledi. Benim Trabzon’a gelmemi istedi. Bende geldim. Akşam otururken, Çetin borcunu istedi. Fatih parası olmadığını söyledi. Aracını vermek istedi. Çetin kabul etti. Fatih aracın arızalı olduğunu 3-4 gün sonra verebileceğini söyledi. Bunu üzerine Çetin, Fatih’in başına demir çubukla vurarak öldürdü. Bende olay yerinden kaçtım. Çetin beni de tehdit etti. Aileme Edremit’e yerleşti. Ben 1.5 yıl önce Çetin yakalanmış olacağını düşünerek yurda döndüm” diye ifade verdiği öğrenildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Fatih Gedikli’nin katil olduğu iddiasıyla tutuklana Baki A. ve firari Çetin E. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 yıl sonra açılan davanın ilk duruşmasında, kasten öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanık Baki A. hakkındaki suçlamaları öğrenmek istediğini belirterek, savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Tanıkların ve maktulün babası Ömer Gedikli ifade verdi. Ömer Gedikli olayı görmediğini fakat şikayetçi olduğunu söyledi. Bunu üzerine sanığın ifadesini alınması için duruşma ileri tarihe ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105