‘Beşirli Cinayeti’ne müebbet hapis çıktı

Mahkeme  ‘Beşirli Cinayeti Davası’nda 5 yıl sonra ilk kararını verdi  

‘Beşirli Cinayeti’ne müebbet hapis çıktı

Trabzon’da elleri, ayakları ve ağzı bağladıktan sonra işkence edilerek öldürülen Fatih Gedikli’nin katillerinden biri hakkında karar verildi, yakalama kararı bulunan diğer katil için ise dosyanın ayrılmasına hükmedildi.

CİNAYET SANIĞI SON SAVUNMASINI YAPTI

Trabzon’un Beşirli Mahallesinde 4 Mayıs 2015 tarihinde acımasızca öldürülen Fatih Gedikli’nin katillerinden olan Baki A., 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkemeye Silivri 3 Nolu L Tipi Cezaevi’nden SEGBİS  (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden katılan katil Baki A., son savunmasını yaptı. İki avukatın savunduğu Baki A., “Çetin ile ortak iş yapacaktık. Trabzon’da alacağı olduğunu söyledi. Trabzon’a gelmeme istedi. Trabzon üzerinden İstanbul’a geçeceğimizi söyledi. Trabzon’a geldim. Fatih adlı kişiyle buluştuk. Fatih’in bizi oyaladığını söyledim ve ailemi arayarak para istedim. Benim amacım geri dönmekti. Çetin beni bırakmadı. Fatih’in kafesinde otururken, Çetin ellerini yıkamak üzere lavaboya geçti. Bu sırada Fatih ‘burası Trabzon ne yapacaksınız bana’ diyerek küfür etti. Çetin geldi ve Fatih’e vurdu. Araya girdim. Bu sırada demir sopayla Fatih’e vurdu, ağzını kapattı. Ben kendimi dışarı attım. Arkamdan Çetin geldi. Otobüsle Erzurum’a döndük. 4 gün sonra Fatih’in öldüğünü öğrendim. Çetin gelip beni tehdit etti. Irak’a kaçtım. Daha sonra kaçak yollarla İstanbul’a geçtim” dedi.

SANIĞIN İKİ VEKİLİ SAVUNMALARINI YAPTI

Sanık Baki A.’nin savunmasının ardından iki avukat savunmalarını yaptı. Avukatlar, Baki A.’nın masum olduğunu Fatih’in tahriklerde bulunduğunu belirterek, müvekkillerinin beraatini talep etti. Mahkeme heyeti sanık Baki A.’ya son sözlerini sordu. Baki A., “Verilecek olan kararı mahkemenin vicdanına bırakıyorum” dedi.

MAHKEME 11. CELSEDE KARARINI AÇIKLADI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti,  Baki A.’yı kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme sanığın olaydan sonra kaçarak sergilemiş olduğu davranışlar ve sabıka kaydını bir bütün halinde değerlendirerek, cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Vanlı olduğu öğrenilen firari sanık Çetin E.’nin ise tüm yurtta halen arandığı ve yakalanması durumunda kasten adam öldürme suçundan yargılanacağı belirtildi. Bu arada cinayetin ardından Irak’a kaçan Baki A. 21 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da sahte kimlikle yakayı ele vermişti. Diğer firari sanık Çetin E.’nin ise halen yurt dışında olduğu ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.