BİR CANIN BEDELİ  3 YIL 4 AY HAPİS

Trabzon’da bir çocuğun ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olun sürücünün cezası 3 yıl 4 ay hapis olarak açıklandı. Cezayı az bulan Afganlı aile davayı temyiz etme kararı aldı.

BİR ÇOCUK ÖLDÜ BİR KİŞİ YARALANDI

Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde 7 Aralık 2018 tarihinde Adem D., kullandığı 34 RZ 3579 plakalı aracısın direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolu kontrolsüz karşıya geçmeye çalıştığı iddia edilen 8 yaşındaki Afganlı Amıhosseın Jafari adlı çocuğun ölümüne, Rahman Şirin adlı kişi de yaralanmasına neden olmuştu. Kazanın ardından bilirkişi tarafından asli kusurlu bulunan araç sürücüsü Rahman D. hakkında görevli cumhuriyet savcısı iddianame hazırlamıştı. Savcı, araç sürücüsünün TCK 85/2 maddesine göre iki yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

YARALI ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇİNCE…

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada taraflar son sözlerini söyledi. Savcı mütalaasında kazada yaralanan Rahman Şirin’in şikâyetinden vazgeçtiğini belirterek, bu yönde sanığa verilecek cezada düşme kararı verilmesine ve maktule karşı eyleminden ötürü TCK 85/1 maddesine göre cezalandırılmasını talep etti. Mağdur olduğunu belirten Adem D. son sözlerini soran mahkemeye heyetine, olay yerinin Pazar yeri olması sebebiyle fazla hızlı olmadığını ileri sürerek, beraatini talep ettiğini söyledi. Mahkeme sanığı önce TCK 85/1 maddesine göre 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme sanığın iyi hali nedeniyle cezasını 3 yıl 4 ay indirdi.

AFGANLI AİLE, KARARA İTİRAZ EDECEK

Çocuğunu kaybeden Afganlı anne Nadıya Jafari, “Yabancı olduğumuz için bize farklı bir gözle bakıyorlar, diye düşünmüyorum. Biz misafiriz. Tek istediğim şey adalet ve adil olmalarıdır” diye konuştu. Anne Nadıya Jafari şunları söyledi: “Adaletine güveniyorum. Biz Türkiye’ye sığındık. Kendimizi, canımızı, malımızı Türkiye’ye emanet ettik. Kaçtık geldik sığındık. Sığınmacıyız. Çocuğumun durumuyla ilgili size güvendiğimiz gibi aynı Türk vatandaşın hakkı neyse nasıl bir ceza alması gerekiyorsa karşı tarafın bunun olmasını istiyoruz. Ne fazlasını, en azını... Biz misafiriz. Bir misafire nasıl davranılması gerektiğini iyi bildiklerini düşünüyorum. Tek istediğim şey adalet ve adil olmalarıdır. ”Baba Ahmadjavid Jafari, “Verilen ceza bize göre çok az. Çünkü biz canımızı kaybettik. Çocuğumuz gitti. Türkiye’deki kanunlar neyse tabi ki biz ona saygı göstermek zorundayız. Ancak yüzde yüz suçlu olmasına rağmen niye yüzde yüz hapis cezası almıyor da bu kadar indirim alıyor. Ceza neden bu kadar düşürüldü?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.