BİR YUMRUK ATTI 9 YIL YEDİ

Trabzon’da çıkan kavgayı ayırmak isteyen Özcan Ş., bir yumruk attığı İsmail B.’nin ölümüne neden oldu. Mahkeme kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak suçundan 9 yıl hapis cezası verdiği Özcan Ş.'ye iyi hal indirimi uygulamadı.

ASILSIZ İHBAR YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKTI

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesinde 22 Eylül 2019 tarihinde otele kabul edilmeyen Uğur P. polis merkezini arayarak, kendisine oda vermeye otelde fuhuş yapıldığı yönünde ihbarda bulundu. Bu olayın hemen ardından Uğur P. ile otel çalışanlar arasında kavga çıktı. Bu sırada akrabasını ziyaret etmek üzere otelde bulunan Mustafa B. yaralandı. Yaralanan Mustafa B. hastaneye giderek tedavisini yaptırdı. Mustafa B.’nin yaralandığını öğrenen kardeşi İsmail B. olay yerine geldi. İsmail B. ile Uğur P., karşılaşınca ikici kez kavga çıktı. İsmail B. çıkan kavgada Uğur P.’yi çakı bıçağı ile 4 yerinden bıçaklayarak yaraladı.

KAVGAYI GÖRDÜ MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada kavganın olduğu yerden geçen Özcan Ş., kavga edenlerin arasına girdi. Özcan Ş., İsmail B.’nin yüzüne bir yumruk attı. Aldığı darbe ile yere düşen ve kafasını çarpan İsmail B. bayıldı. İsmail B. kaldırıldığı hastanede komada bir süre kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Özcan Ş. ise ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, kasten yaralama neticesinde ölüme neden olmak suçundan Özcan Ş. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ, MAHKEME CEZA VERDİ

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Özcan Ş., “Kavgayı ayırmak istedim. Bu sırada İsmail B. bıçağı bana kaldırırken, ona yumruk attım. Benim öldürme kastım yoktur. Daha önce İsmail ile Uğur kavga etmiştir. Ben olay yerinde kan görmedim. Parmağım kırıldı. 112’yi aradım sonra beklemeden olay yerinden ayrıldım” dedi. Adli Tıp Kurumu ise İsmail B.’nin ölüm nedeninin Uğur P.’nin ve Özcan Ş. adlı kişilerin her ikisinin gerçekleştirdiği eylem sonucunda olabileceğini fakat daha ziyade ölümün sanık Özcan’ın eyleminden kaynaklı olabileceğini belirtti. Savcı, İsmail B.’nin Uğur Polat’ı bıçaklaması üzerine Özcan Ş.’nin meşru müdafaa da bulunduğunu belirterek, beraatine kararı verilmesini istedi.

SANIK, MAHKEMENİN ADALETİNE SIĞINDI

Duruşmada son sözleri sorulan Özcan Ş. savcıya teşekkür ederek, bilerek isteyerek kimseyi öldürmediğini söyledi. Özcan Ş., “Böyle olmasını istemezdim. Planlayarak kimseyi öldürmedim. Beratimi talep ediyorum. Mahkemenin adaletine sığınıyorum” dedi. Mahkeme, Özcan Ş.’ye kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak suçundan 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi uygulamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.