BİZE NE OLDU BÖYLE!!!

Son zamanlarda milliyetçi/muhafazakar kesim varlığın büyüsüne kapılarak iyice savruldu. Değerlerini yitirerek bir zamanlar eleştirdikleri kesimlere benzemeye başladılar. Doyumsuzluk, şükürsüzlük had safhaya ulaştı. İsrafa ve gösterişe yöneldi, adaleti unuttu, merhametini yitirdi. Ülkesinin taşını, toprağını, suyunu, ağacını seven bu insanlar ne zaman bu kadar duyarsızlaştı. Ne oldu bize diye soramaz oldular. İstişare bitti. Tek kişi kararı alıp bütüne kabul ettirme derdine düştü. Halkın soluk aldığı caddeleri, sokakları terk ettiler. Çocuklarını dahi bu çıkmaz’ın içine soktular.
Minibüse, halk otobüsüne binmez oldular. Kahvehanelerin, çay ocaklarının kıyısından dahi geçmez oldular. Orada konuşulanlara kulaklarını tıkadılar. Gölgesinde mevsimler boyu oturdukları ağacı kendi elleriyle kesmeye başladılar. Aradaki dostluk, dayanışma bağlarını kopardılar. Gömleği yanlış iliklemeye başladılar ve bir türlü düzeltmiyorlar.
Evet sevgili dostlar, “dövülen keçe sağlam olur” der atalarımız. Biz dövülürken sağlamdık, daha diktik. Şimdi ise önü alınamayan bir yozlaşmaya doğru gidiyoruz. Düşmanımızı dost, dostumuzu düşman bilir hale döndük. Olmaz dediğimiz her şey bizim mahallemize sirayet etti. Bazen taşıdığımız yükün bom boş hayalden başka bir şey olmadığını düşünmüyor değilim. Beden yorgun, gönül yorgun, vicdan kararsız. 
Annem diyor ki;
Pazarı bilmeyen, pazara, markete gidip alışverişini bizzat yapmayan biri halkın durumunu bilemez. İşte durumunuzun özeti bu.
Yatta, katta, Fildişi kulelerde yaşamaya alışan muhafazakar nesil çözümün anahtarı değil kilidi olur. Halkımız ile aramıza kurulan köprüleri bir kenara itip duvar örmeyelim. Halk gibi yaşayıp halk gibi düşünmeye devam edelim. 
Hz.Hamza gibi yürekli,
Hz.Ali gibi bilgili,
Hz.Ömer gibi adaletli,
Hz.Osman gibi ahlaklı,
Hz.Ebubekir gibi dost canlısı olmak zorundayız.
Yoksa........

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105