BU CİNAYETİN KATİLİ KİM?

PARMAKTAKİ DNA KİME AİT

Trabzon’daki kadın cinayetin ardından ortaya çıkan DNA testi kafaları karıştırdı. Tutuklu iki kişi müebbet hapis istemiyle yargılanırken, maktulün 9 parmağında DNA bırakan katil sırra kadem bastı.

KİM BU DOKULARI BIRAKAN FAİLİ MEÇHUL

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde 16 Ağustos 2017 tarihinde işlenen cinayet kör düğüm oldu. Olay günü genç kadınla birlikte gezdiği belirlenen A.K. ve N.B. hakkında ‘Canavar hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ iddiasıyla ağılaştırılmış müebbet hapis istenirken, ortaya çıkan DNA raporu gözleri cinayetin asıl failine çevirdi. DNA raporuna göre Pınar Kaynak’ın 4’ü sağ, 5’i sol parmağında olmak üzere 9 parmağında faili meçhul bir kişiye ait olduğu belirlenen dokular bulundu. Faili meçhul kişiye ait DNA dokusunun genç kadının boynunda sürtünme şeklinde ve üzerinde sperm olarak yer aldığı raporlara girdiği ortaya çıktı.

MOBESE’YE YANSIYAN ARAÇLAR BULUNMALI

 Cinayetin aydınlanması için özel bir ekibin oluşturulması gerektiğini belirten Avukat Yıldıray Hekimoğlu, müvekkilini ve arkadaşının kullandığı aracın CPRS kayıtlarına göre evin önünde olduğunu gösterdiğini söyledi. Avukat Hekimoğlu, “Olay yerinin MOBESE görüntüleri incelenmeli. Olay yerine giriş çıkış yapan başka araç olup olmadığı belirlenmeli. Bu araçlar bizim için şüpheli durumunda. Maktulun boynundaki ve 9 parmağı arasındaki dokuların kime ait olduğu bu araçlarda bulunan kişilere ait olma ihtimali çok yüksek” dedi.

CEZAEVİNDEN GELEN İHBARI ARAŞTIRDILAR

Cinayetin ardından cezaevinden gelen ihbarın değerlendirildiği ortaya çıktı. İhbarın ardından araştırma başlatan jandarma, cinayetin işlendiği yere yakın evdeki kişilerle görüştü. Bu kişilerin, ‘Bir şey görmedik’ diyerek sustuğu belirlendi. Bu arada mahkemenin kimliği belirsiz kişinin maktul üzerinde bıraktığı DNA profillerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için yaptığı suç duyurusunun ardından maktulün trafoda kaldığını bilen ve ona ulaşan birilerinin tecavüz etmek istediği idialarının araştırılacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonCinayetÇukuçayır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.