Bu kazanın 6 şüphelisi var

Trabzon’da iki kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı kazanın raporu ortaya çıktı. Savcı kazanın ardından başlattığı soruşturma çerçevesinde 6 şüpheli hakkında dava açtı.

DİREKLER VİNÇLE YÜKLENİYORDU

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde Yalıköy Mahallesi’nde 20 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişinin ölümüne 13 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kazanın ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Kafes türü elektrik direklerinin 61 NZ 543 plakalı vinçle 25 DB 327 plakalı kamyonete yüklenmesi sırasında, kamyondan taşan direk otobüsün içine girerek kazanın meydana geldiği belirlendi.

İKİ AYRI BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

İş güvenliği uzmanları olan şirketin yöneticileri Murat D. ve Nihat D.’nin yanı sıra vinç operatörü Arif A.’nın asli kusurlu olduğunu ileri sürdü. Raporda, kamyon şoförü Kenan Ç., minibüs şoförü Mehmet D.’nin tali kusurlu olduğu belirtildi. Trafik bilirkişisi kazaya sebep olan vinç operatörü Arif A.’nın asli kusurlu olduğunu, kamyon şoförü Kenan Ç.’nin tali kusurlu olduğuna raporda yer verdi. Trafik raporunda ayrıca minibüs şoförü Mehmet D.’nin alacağı bir tedbir bulunmadığı için kusur izafe edilemeyeceği, Murat C.’nin ise gerekli tedbirleri almadan yaralanmasının kendi kusuru olduğu raporda yer aldı.

SAVCI SORUŞTURMAYI TAMAMLADI

Hazırlanan raporların ardından soruşturmayı tamamlayan savcı, Murat D. ve Nihat D., Arif A. Mehmet D., Kenan Ç. ve Murat C. adlı 6 şüpheli hakkında taksirli olarak birden fazla kişinin ölümüne birden fazla kişinin de yaralanmasına sebep olmaktan’ iki yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcı, Mehmet D. hariç diğer şüphelilerin cezasının üçte birden yarısına kadar artırılmasını talep ederek hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.

Anahtar Kelimeler:
VakfıkebirKaza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.