CİNAYETİN SIRRI BAZ DA ÇÖZÜLDÜ

Cinayet şüphelisi olarak adliye çıkarılan iki kişiden biri tutuklandı

Trabzon’da bir hafta önce kaybolan Emre Kara’yı öldürdüğü iddia edilen Mehmet K. tutuklandı, Yusuf Ö. adlı iki ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İKİLİNİN BİRLİKTE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Akpınar Mahallesinde öldürülen Emre Kara cinayetinin ayrıntısı ortaya çıktı. 28 Ağustos günü ortadan kaybolan Emre Kara’nın babası Mehmet Kara 30 Ağustos günü polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Baba Mehmet Kara oğlunun kullandığı aracın plakasını ve cep telefonunu polise verdi. Cinayet masası dedektifleri yaptı çalışma sonucunda Emre Kara’nın cep telefonunun son sinyal verdiği baz istasyonu belirlendi. Emre Kara ile birlikte aynı istasyonda sinyal veren Mehmet K.’nın arkadaş olduğu tespit edildi. Güvenlik kameralarında ikilinin birlikte yolculuk yaptığını belirleyen dedektifler, Emre Kara’nın aracını Akçaabat ilçesinde buldu.  

GÖZALTINA ALINDI, SUÇU ARKADAŞINA ATTI

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçta parmak izi ararken, cinayet masası dedektifleri ise Mehmet K.’yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mehmet K., Emre Kara’yı Yusuf ö.’nün öldürdüğünü söyledi. Bunu üzerine dedektifler bu sefer Yusuf Ö.’yü gözaltına aldı. Sorguya alınan Yusuf Ö., cinayetten haberini olmadığını 29 Ağustos günü Mehmet ile buluştuklarını ve Simba yaylasında bir kız çocuğuna çarptığı için kaçtıklarını ve tartışlarını daha sonra ayrıldıklarını söyledi.  Yusuf Ö.’nün bu ifadesi üzerine dedektifler, yeni delil toplamaya başladı. Olay gecesi Yusuf Ö.’nün cep telefonun farklı bir baz istasyonundan sinyal verdiğini tespit etti. Cinayet gecesi Yusuf Ö.’nün farklı bir adreste bulunduğunu tespit eden dedektifler, iki şüpheliye çelik yelek giydirerek adliye çıkardı.

CİNAYETTEN SONRA JANDARMAYA İHBAR YAPTI

Cinayet şüphelisi Mehmet K.’nın, cinayetten sonra jandarmayı 156 ihbar hattını arayarak arkadaşının kendisine tecavüz etmek istediğini, elinden zor kurtulduğunu ve nerede olduğunu bilmediğini söylediği soruşturma dosyasına girdi. Mehmet K.,  “Kasten tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklanırken, Yusuf Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonBazSinyal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.