CİNAYETİN SUÇ  VASFI DEĞİŞTİ

Maçka’da iki kişiyi öldüren iki kişiyi yaralayan sanığa istenilen hapis cezası arttı. Cinayetin daha önce haksız tahrik altında işlendiği ileri sürülürken, son celsede savcı, haksız eylemin sanıktan kaynaklandığını belirterek ceza istedi.

YAPTIĞINDAN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Trabzon Maçka İlçesi Çayırlar Mahallesi'nde 27 Haziran 2018 tarihinde Kenan Karakaş yanına oğlu İsmail Karakaş ve kızı N.A.’yı alarak bacanağı Yusuf Y.’nin kapısını çaldı. Baba oğul, N.A.’yı neden rahatsız ettiğini sorduğu Yusuf Y.’yi dövmeye başladı. Bu sırada Yusuf Y., silahını çekerek baba oğlu öldürdü N.A.’yı ise yaraladı. Yusuf Y.’nin silahından çıkan kurşunlardan biride oğlu Hasan Y.’ye isabet etti. Cinayetin ardından tutuklanan Yusuf Y., amacının öldürmek olmadığını belirterek, yaptığından pişman olduğunu söyledi.

SAVCI SANIĞA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

Maktullerin şüphelinin evine gidip, şüpheliyi dövmesini haksiz tahrik indirimi olarak kabul eden savcının hazırladığı iddianamede Yusuf Y.’nin N.A. ve Hasan Y.’yi kasten yaralamadan cezalandırılmasını istedi. Savcı sanığın N.A.’yı rahatsız ettiği dosyayı ayırarak cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA SAVCISI DAHA AĞIR CEZA TALEP ETTİ

Haksız tahrik altında cinayeti işlediği iddia edilen Yusuf Y. için mütalaa veren duruşma savcısı, haksız eylemin sanıktan kaynaklandığını ileri sürerek, sanığı iki kez müebbet hapis cezası yerine 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca, N.A.’yı ve kendi oğlu Hasan Y.’yi silahla yaralayan Yusuf Y. hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası istedi. Taraflardan son savunmalarını isteyen mahkeme heyeti, önümüzdeki celse hakkında karar vereceği Yusuf Y.’yi  N.A. adlı kadını rahatsız ettiği için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu arada sanığın daha önce cinayeti haksiz tahrik altında işlediği için 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.