ÇOCUKLAR AİLE BEKLİYOR

TRABZON’DA yuvadan çocuk sahiplenen koruyucu ailelere devletin büyük miktarda maddi destek sağladığı ortaya çıktı.

ÇOCUK KORUYUCU AİLE BEKLİYOR

Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda her geçen gün evlat edinme ve koruyu aile olmak isteyenlerin sayasında büyük bir artış yaşandığı öğrenildi.

Trabzon’da 33 çocuğun aileler tarafından koruma altına alındığı, 46 çocuğun ise koruyucu aile beklediği öğrenildi. 6 ailenin sırada beklediği koruyucu aile sisteminde devletin ailelere hem yüklü miktarda para yardımı sağladığı hem de eğitim ve yılsonu tatil masraflarının tamamını karşıladığı belirtildi.

25 AİLE EVLAKLIK SIRASI BEKLİYOR

Çalışma Sosyal Hizmetler Trabzon Müdürlüğü’ne başvuran 25 ailenin de evlat edinmek için sırada beklediğini ortaya çıktı. Evlat edinmek isteyen ailelerin 0-3 yaş çocukları tercih ettiği belirlenirken, bu sayısının arttırılması için sosyal hizmet uzmanlarının çeşitli çalışmaların yaptığı ifade edildi. Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 198 çocuğun koruma altında bulunduğu, bu yılın ilk 7 ayında 2’si kız 5 çocuğun aileler evlatlık olarak verildiği açıklandı. 4 aileye Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) olarak ücret ödendiği Trabzon’da korumda kalan çocukların 50’sinin takdir belgesi aldığı ortaya çıktı. Biri özel okulda eğitim gören koruyucu aile yanındaki 33 çocuktan 6’sının takdir belgesiyle sınıfını geçtiği öğrenildi. Bu arada 6 çocuğun evlat edinmek isteyen ailelerin yanında geçici bakım süresiyle bulunduğu ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105