ÇÖMLEKÇİ'YE MUHTAR DAYANMIYOR...

2 muhtar vefat etmişti, yeni seçilen de göreve gelemedi

Trabzon’da bir seçim döneminde 2 muhtarın da hayatını kaybetmesi nedeniyle Çömlekçi Mahallesinde yapılan 2 ara seçimde de ilginç olaylar yaşandı  İlk ara seçimde kazandığı muhtarlığı “Mahallede ikamet süresini 2 günle doldurmadığı” için kaybeden muhtar adayı, yine kazandığı 2. ara seçimi bu kez “Mahkumiyet kararı” nedeniyle kaybetti. 

FİLM SENARYOSUNU ARATMAYACAK CİNSTEN
Trabzon’un Ortahisar Çömlekçi Mahallesi’nde 2019 yılında yapılan muhtarlık seçimleri sonrasında aradan geçen 3 yılda yaşananlar film senaryosunu aratmayacak cinsten. 2019 yılında yapılan seçimleri kazanan Çömlekçi Mahallesi’nin emektar muhtarı Ahmet Refik Günaydın, 2020 yılında hayatını kaybetti. Günaydın’ın, 15 Kasım 2020 tarihinde hayatını kaybetmesi nedeniyle mahallede 2021’in Haziran ayında ara seçime gidildi. Yusuf Alhan ve İsmail Taşlı’nın yarıştığı seçimi Taşlı kazandı.

180 GÜN İKAMETGAH ŞARTINI İHLALDEN GÖREVE GELEMEDİ
Ancak Taşlı’nın rakibi Yusuf Alhan bu duruma itiraz etmiş ve yapılan inceleme sonucunda Taşlı’nın 180 gün mahallede ikamet şartını 2 günle ihlal ettiği belirlenmişti. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar ile en çok 2. oyu alan aday Yusuf Alhan muhtar seçildi. Muhtar Alhan da göreve başlamasından yaklaşık 2,5 ay sonra hayatını kaybetti.

5 HAZİRAN’DA YENİDEN SEÇİM YAPILDI
Mahallenin aynı seçim döneminde 2. muhtarının da hayatını kaybetmesi sonrasında, İlçe Seçim Kurulu tarafından mahallede tekrar ara seçim yapılmasına karar verildi. Tarih olarak ise 5 Haziran 2022’de karar kılındı. Bir önceki seçimde toplamda 550 seçmenin bulunduğu mahallede, kentsel dönüşüm nedeniyle bu rakam 410’a geriledi. 

İSMAİL TAŞLI 99 OYLA MUHTAR SEÇİLDİ
Çömlekçi Mahallesi’nde bulunan okulda LGS sınavının yapılmasından dolayı oy verme işlemi komşu mahalle olan Esentepe Mahallesi Bilim Sanat Okulu’nda yapıldı. Toplamda 113 kişinin oy kullandığı muhtarlık seçimlerinde İsmail Taşlı, aldığı 99 oyla seçimi kazanırken rakibi Faik Çilingiroğlu ise 14 oyda kaldı.

MAHKUMİYET KARARI MUHTARLIĞA ENGEL OLDU
Seçimin ardından İlçe Seçim Kurulu, itiraz üzerine İsmail Taşlı ile ilgili yaptığı araştırmada muhtarlığa engel bir durum olduğunu tespiti yaptı. İlçe Seçim Kurulu, 2839 sayılı kanunun 11. maddesinde sayılan suçlardan olan kaçakçılık suçundan mahkumiyet kararının bulunması nedeniyle Taşlı'nın mazbatasının verilemeyeceğine, ondan sonra en çok oyu alan ve seçilmeye engel durumu bulunmadığı tespit edilen Faik Çilingiroğlu’na mazbatanın verilmesine karar verdi.

TAŞLI: YANLIŞ BİR KARAR VERİLDİ
Konuyla ilgili konuşan İsmail Taşlı, “İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar yanlıştır. İl Seçim Kurulu’na başvurduk ve haber bekliyoruz. Eğer buradan da olumsuz bir karar çıkarsa Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız ve kararın olumlu olacağını düşünüyoruz. Memnu haklarım elimde. İlçe Seçim Kurulu bu haklarımı görmeden böyle bir karar almıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.