ÇUKURÇAYIR CİNAYETİ KATİLLERİNİ ARANIYOR

Trabzon’da 24 yaşında öldürülen Pınar Kaynak’ın katili olduğu iddiasıyla tutuklanan N.B. ve A.K. adlı iki genç, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda 29 ay sonra suçsuz bulundu. Cinayetten iki gün sonra tutuklanan iki genç, dün sabah cezaevinden tahliye edildi.

İKİ YILI AŞKIR SÜRE TUTUKLU KALDILAR

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde 15 Ağustos 2017 tarihinde zincirlenen, başı taşla ezilen ve tecavüz edilerek  öldürülen Pınar Kaynak’ın katilleri olduğu iddiasıyla tutuklanan N.B. ve A.K. duruşma günü beklenmeden tahliye edildi. ‘Canavar hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ iddiasıyla ağılaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenilen N.B. ve A.K.’nın avukatı Ali Sürmen ve Yıldıray Hekimoğlu, önceki gün Trabzon’a ulaşan Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda 1. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

GÖZLER CİNAYETİ İŞLEYENLERE ÇEVRİLDİ

Adli Tıp Kurumu tarafından 6 uzman doktor tarafından hazırlanan raporda, tecavüze uğrayan Pınar Kaynak’ın üzerinde elde edilen spermlerin sanıklarla uyuşmadığına ve olay yerinden alınan örneklerle sanıkların parmak izi ile avuç izlerinin aynı olmadığına karar verildiğini gören mahkeme heyeti, avukatlarının talebini incelemeye aldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iki tutuklu sanık hakkında duruşma gününü beklemeden tahliye kararı verdi. Dün N.B. ve A.K. tahliye edilirken, gözler cinayeti işleyen kişi veya kişilerin kim olduğuna çevrildi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, olay tarihinde kimliği meçhul bir erkek şahsın maktulün üzerinde DNA profili bıraktığının tespit edildiğini belirterek, bu DNA profili bırakın kişinin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bu arada cinayet günü olay yerinde bir minibüsün bulunduğunun belirlendiği ve bu minibüsün plakasının belirlenmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105