CUMARTESİ KRİZİ SONA ERDİ...

Trabzon'un Ortahisar İlçesi’ndeki eczanelerin cumartesi günleri nöbet sistemine geçmesi, Sağlık Müdürlüğü ile 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası arasında krize neden olmuştu. Cumartesi günleri nöbet sistemine geçilmesine tepki gösteren Sağlık Müdürü Hakan Usta tarafından makamına kadar gidilmesine rağmen kabul edilmediklerini üyelerine duyuran oda, önce nöbetçi eczane takviyesi yaptı, ardından da açıklama yaparak geri adım attığını duyurdu. Cumartesi  krizinde eczacılar odası geri adım attığını internet sitesinden iyi niyet göstergesi şeklinde duyurdu.

ÜYELERİNİ SERT BİR DİLLE UYARMIŞTI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ndeki eczanelerin cumartesi günleri nöbet sistemine geçmesi, Sağlık Müdürlüğü ile 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası arasında krize neden olmuştu. Cumartesi günleri nöbet sistemine geçilmesine tepki gösteren Sağlık Müdürü Hakan Usta tarafından makamına kadar gidilmesine rağmen kabul edilmediklerini üyelerine duyuran 18. Bölge Trabzon Eczacılar Odası nöbet listelerine riayet edilmemesi halinde mevzuatın gerektirdiği yaptırımların uygulanacağının belirten bir açıklama yaptı.

NÖBETE 4 ECZANE TAKVİYE YAPTILAR

 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası, önce Ortahisar İlçesi’nde nöbetçi olan eczanelere 4 nöbetçi eczane takviyesi yaptı. Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra meydan civarındaki eczanelerin tepkisi artarak devam etti. Bunun üzerine 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası, internet sitesi üzerinden açıklama yaparak, geri adım attığını ‘önemli duyuru’ adı altında üyelerine bildirdi.

 ‘İYİ NİYET GÖSTERGESİ’ AÇIKLAMASI

18. Bölge Trabzon Eczacılar Odası tarafından yapılan önemli duyuruda, “Ortahisar bölgesi nöbetleri ile ilgili 2019 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayı için hazırlanan nöbet listesi hakkında onay süreci ile ilgili olarak Trabzon Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü ile varılan ön mutabakatta konunun tekrar ele alınması, kamu yararına ve hukuk kurallarına uygun ortak bir çözüme varılması hususunda görüş birliği sağlanmıştır. Bu amaçla çalışmak üzere ortak komisyon kurulmuştur. Ön uzlaşma çerçevesinde ve odamızca iyi niyet göstergesi olarak, nihai çözüme ulaşılıncaya kadar cumartesi gündüz nöbetleri tüm Ortahisar bölgesinde kaldırılmıştır. Konu ile ilgili gelişme olduğunda sizlere ivedilikle bilgi verilecektir. Yeni nöbet listesinde yer alan diğer günlere ilişkin çalışma saatleri ve nöbetler aynen uygulanacak olup önemle bilgilerinize sunulur” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.