DAYAKTAN BIKTI ADALETE SIĞINDI

Trabzon’da annesinden ve ağabeyinden dayak yiyen E.K. (17) adlı genç kız, adalete sığındı. Ağabeyini yargılama sırasında affeden genç kız,  dayak yemekten korktuğu için adliye koridorlarında gözyaşlarına boğuldu.

DEMİR SOPA SİLAH KABUL EDİLDİ

Trabzon’da tartıştığı kardeşi E.K.’yı demir sopayla döven A.K. hakkında hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan A.K. olayda kullandığı 40-50 santimetre uzunluğundaki demir sopa silah kabul edildi.  6.. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ağabeyi A.K.’nın demir sopasıyla başına 4-5 kez vurduğunu belirten E.K., “Amcaoğlunun evine gittim. Kanayan yere tütün ve şeker basarak, kanamayı durdurdular” dedi. E.K., annesinin de kendisini dövdüğü fakat savcılığın takipsizlik kararı verdiğini söyledi. Dayak yiyen E.K., mahkemede kendisini demir sopasıyla döven ağabeyi hakkındaki şikayetçinden vazgeçti.

ANNESİ DÖVDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Hakkındaki iddiaları reddeden ağabey A.K. ise demir sopasını kullanmadığını sadece kardeşine odun attığını, kardeşinin kendisine kaynar su attığını söyledi. Tanık olarak ifade veren anne H.K. ise kızının laf dinlemediğini söyledi. Kızını suçlayan H.K. olaydan sonra kızını hastaneye götürdüğünü belirtti. Bunun üzerine söz alan E.K. annesinin yalan söylediğini kendisini hastaneye götürmediğini söyledi. Mahkeme ağabey A.K.’ya üç bin 740 TL para cezasına çarptırdıktan sonra 5 yıl süreyle erteledi.

ANNE HAKKINDA SUÇ DUYURU YAPILDI

Duruşma sonunda adliye koridorlarında gözyaşlarına boğulan genç kızın koruma altına alınmasına karar verildi. Mahkeme H.K. adlı anne hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın olaya müdahil olmasını istedi. Mahkemenin talebi üzerine Trabzon Aile Mahkemesi genç kızı koruma altına aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.