DİLBER HAKARETİ SAVUNDU

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın’a, ‘Hadi Ordan Şeref Yoksunu, Şerefli!” diye sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Ali Paşa A.’yı savundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiğini iddia ettiği öğretmen Ali Paşa A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ali Yalçın,  Avukatı İsmail Aydos aracılığıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki sayfadan oluşan bir dilekçe sundu. Suç duyurusu dilekçesi Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.  Türkiye Kamu Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber’in Ali Yalçın’a ait twitter paylaşımını kopyalayarak kendi facebook hesabı üzerinden yayınladığını belirten Avukat İsmail Aydos, bu paylaşımın altına Ali Paşa A. ‘Hadi Ordan Şeref Yoksunu, Şerefli! şeklinde yorum yazdığını ileri sürdü.

SENDİKA BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber’in yaptığı yazılı açıklamada, konu ile ilgili ismi zikredilen arkadaşımız sadece üyemiz olmayıp aynı zamanda şube başkan yardımcımız olup halen bir okulda müdür yardımcısı olarak görevini yürüttüğünü belirtti. Dilber, “Demokratik eleştiri hakkını kullananlara, demokrasinin vazgeçilmezi olan sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin tahammülsüzlüğünün en güzel örneğini burada görmekteyiz. Görüldüğü üzere bir sendika genel başkanının kamu çalışanları adına yürüttüğü sendikal faaliyetlerle ilgili memnuniyetsizliklerini, hoşnutsuzluklarını eleştiri sınırları içerisinde dile getirenlere dahi tahammülün olmadığı görülmektedir. İlgili sosyal paylaşımın altına benzer Şekilde çok sayıda farklı kesimlerden yorum yazılmıştır. Burada aslında irdelenmesi gereken, hakaret olup olmadığından ziyade ilgili sendika genel başkanının, sendikacılığı nasıl yürütmektedir ki, kamu çalışanlarının bu denli tepkisini ve eleştirisini almaktadır” görüşlerine yer verdi.

HEM BAŞKAN HEM MÜDÜR YARDIMCISI

İlgili sendikanın genel başkanının sosyal medyadaki paylaşımlara yorum yazan pek çok kamu çalışanına hakaret iddiasıyla dava etmiş yargı önüne çıkarma teşebbüsüne giriştiğini belirten Dilber’in açıklaması şu şekilde: “Halbuki Danıştay’ın onlarca kararında toplumun önünde giden, kuruluşlarda yönetici konumunda olan insanların, eleştiri sınırlarını daha esnek, daha ileri düzeyde eleştiriye maruz kalmalarını normal karşılamaktadır. Kaldı ki, burada ilgili sendika genel başkanına hakaret olmayıp; yaptıklarıyla söyledikleri arasındaki çelişki dile getirilmiştir. Hukuka, adalete olan saygımız ve güvenimiz tamdır. Bu manada hukuk en doğru kararı verecektir, ancak gerek bu arkadaşımız gerekse bu manada ilgili sendika genel başkanının yargı önüne çıkarmak suretiyle kamu çalışanlarına tehdit ve sindirme çabasına asla müsaade etmeyeceğiz, asla göz yummayacağız. Bu konuda kamu çalışanlarından her kim, ilgili sendika genel başkanınca dava edilmiş ise, dava dosyalarının içeriği de dikkate alınarak, sendika olarak bu insanların demokratik haklarının kullanılmasını engelleme çabalarının karşısında olacağımızı buradan açıkça ifade etmek isteriz. Sendika olarak ilgili arkadaşımızın sonuna kadar arkasında olup, hukukun vereceği karara saygı duyacağız. Ancak biz susarsak, herkesin susturulacağı gerçeğini göz ardı edemeyiz. Demokratik ortamda varlıklarını sürdürebilen sendikal mücadelenin içindeki bir genel başkanın, demokrasinin vazgeçilmezi eleştiri hakkını gasp etme, eleştirenleri susturma çabasını anlayabilmiş değiliz.” Bu arada Ali Paşa A.’nın bir okulda müdür yardımcısı olduğu ve sendikada şube başkan yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.