Doğruları yazmak lazım

YAPILAN HİZMETLER NEDEN TEK SATIRLA GEÇİŞTİRİLİR

Trabzon'da kimi gazeteleri kullanıyor kimisi de siysiyasetçilerde çare arıyor. Herkes kendine oynuyor. Şehri düşenen bir kaç kişi haricinde herkes küreği kendine çekiyor. Diyorlar ki, neden Büyükşehir Belediye Başkan Murat Zorluoğlu'nun hatalarını yazdın da yaptığı güzel işleri yazmıyorsun? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun yanlışını da doğrusunu da yazdım. Yazmaya da devam ediyorum, elimden geldiği kadarıyla... Biz gazeteciler yapılan iyi çalışmaları tek satırla geçiştirir, yanlışları eleştirir, yöneticilerin daha fazla duyarlı olmalarını ve hatalarından vazgeçmelerini sağlamak için kalemimizi oynatırız. Kalemimizi oynatmaktan kastım, menfaat için değil şehrin çıkarlarını gözetemek içindir. Zaman zaman eleştirdiğim Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, gönül belediyeciliğinde artık ustalık dönemine geçmiş olacak ki, insanlara dokunmaya başladığını görüyorum. Sosyal projelere ağılık verdiğini hissediren Sayın Zorluoğlu, attığı adımlarla da bir çok büyükşehir belediye başkanının önüne geçmiş durumda. Yapılan hatalara ise artık göz yummuyor ve en yakınındaki çalışma arkadaşını bile görevden el çektirebiliyor. Kısacası yanlışa dur dediğini de gözlemliyorum.

Gelelim şehrin sokaklarına...

İnsanlar hep şikayetçi, sokakların durumunu anlatıyor. Ama şunu unutuyorlar. Hiç bir belediye başkanı şimdiye kadar böyle büyük bir riski alarak bu işlere girmedi, giremedi. İsale hatlarını yenileyemedi. Neden mi; seçim korkusu olduğu için. Şunun şurasında 2-3 ay daha sabredelim. Sonu nasıl olacak. Kim kazanacak? Eğer şehir kazanacaksa o zaman Murat Zorluoğlu'nu alkışlamak başta eleştirenlere düşer. Tabi şehir sevdası taşıyorlarsa.. Yok daha kötüye giderse seçimde hesabını verir. Şehir sevdalısı olmak başka bir şeydir. Zaman bunu bize gösterecek.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ŞİKAYET EDENLERİ İHRAÇ ETMEK LAZIM

Trabzon Emniyet Müdürü hakkında kapı arkasında kim konuşuyorsa teşkilatına ihanet ediyor demektir. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı değil midir. Orhan Çevik farklıydı, Metin Alper daha farklı bir yapı ve çalışma şekli çizdi. Trabzon'a atanan Kenan Aydoğan çok daha farklı. Mükemmeliyetçi, disiplinli ve çalışkan. Ne derseniz diyin. Hele hele trafik konsunda çok hasas. Ankara'dan biliniyor. Gece yarısı koca kentin emniyet müdürü çalışıyorsa, kusura bakma amirim ve memurum sende çalışacaksın. Aranızda en az 10 yaş fark var. Tablet elinde gece nöbetinde GBT sormayacaksan niye polis oldun, demezler mi adama...Gece nöbetinde sabaha kadar ne yaptığını sormazlar mı... Bekçileri gündüz çalıştırıp kendileri yatan memurlar, kenti geceleri boş bırakmaya göz yummayan emniyet müdürüne kızıp neden siyasilerden destek almak için şikayet ederler... Maçları localarda izleyen memurlar asansörlerde emniye müdürünü neden şikayet eder, sanki trafik polisi olmuşta yağmur altında görev yapıyor, gibi. Bunların branşını iptal edip trafiğe göndermek gerek.Siyasetçiler bu abuk sabuk şikayetlere kulak tıkamalı, herkesin işini yapması sağlanmalıdır.

Vatandaşın şikayetine gelince... Neymiş efendim emniyet müdürü araçların ön camlarının filmini söktürüyormuş. Şimdiye kadar yapılmaması yanlıştı. Bir düşünün öğrenci servisinin camlarında niye film olur. Bana göre yan camlar bile sökülmeli. Vatandaşın cam filmini sökerken talimat böyle, şikayet edin diyerek emniyet müdürünü hedef gösteren arkadaşlar, yüreğiniz yetiyorsa gidin siz şikayetçi olun. Size kanunsuz bir emir mi verildi? Ya çalışacaksın ya istifa edeceksin. Hepsi bu. 

Tüm sağdulu insanları, kentini seven insanları emniyet müdürüne desteğe çağırıyorum. Metin Alper'e nasıl destek olduysak, Kenan Aydoğan'a da destek olunmalıdır. Aksi takdirde birkaç polisin rahatı yüzünden emniyet müdürünü yıpratamayız. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek oluyorsak, Trabzon'a gönderdiği Emniyet Müdürüne de destek olacağız. Öyle değil mi?

Son söz şu emniyet derneğiyle ilgili. Caka satmak için ordalar, hiçbir sosyal projede yoklar. Müfettiş gelse bir çok yanlış bulur. Şikayet edilse vay hallerine. Lav edin gitsin. Gerekiyorsa yeniden bir dernek kurulur.

HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR... SORUMLU AYAĞA KALK

Trabzonspor taraftarına yapılan kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez. Sen eğer taraftarı stada almayacaksan bir gece önce Yenimahalle'de düzenlenen konserede izin vermeyeceksin. Bak Doktor Süleyman Türedi ne diyor; "Geleneklerimizde vardır, cenaze evinde eğlence olmaz. Kentin bir ucunda hastalar yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor, diğer ucunda eğlence var". Roma maçında UEFA birşey demiyor diye taraftarın stada girmesine göz yumdunuz. Bu maçta yummadınız, neden? Konsere esneklik var maça yok. Yaşananların sorumlusu emniyet müdürü olamaz. Emniyet Müdürü verilen talimatı yerine getirmiştir. Sorumlu ayağa kalksın, saklanmasın.

PARMAK KALSIN İSMAİL, YUNUS VE KOİTA GİTSİN

Alt yapı diyoruz, sonra da oradan gelenleri harcıyoruz. Abdülkadir Parmak'ı satın almak isterseniz kaça alırsınız? Şimdi bu takımda İsmail Köybaşı oynayacak, Koita oynayacak, Yunus Mallı oynayacak, Parmak gidecek öle mi? Yapmayın bu kötülüğü Trabzonpsor'a. Altın değerindeki bir çocuğu kaybetmeyin. Parmak bu takımda oynar. Çok yönlü bir oyuncu. Yönetimin buna müsade etmemesi lazım.

BAŞKAN BIYIK HALKIN ARAZİSİNE ÇEVİRDİ, HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR

Yomra'da çalışmlarını hız kesmeden sürdüren Başkan Mustafa Bıyık, Avrasya Üniversitesi'nde aldığı Yomra halkının arazisini güzelleştirmeye başladı. Özel taşlarla ördüğü araziyi Yomra halkına kazandıran Başkan Bıyık, yaptığı hizmetleri yerinde inceliyor. Başkan Bıyık'ı Kaşüstü Mahallesinde, Sancak Mahallesinde, Kayabaşı Mahallesinde, Namık Kemal Mahallesinde her an görebilirsiniz.  İnsan için insana dair projelerimize devam ediyoruz sloganıyla hareket eden Başkan Bıyık'ın bir güne sığdırdığı çalışmaları şöyle:

-Bisiklet ve Yürüyüş Yolunun 2. etabında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

-Kaşüstü'ndeki yeni pazaryerindeki inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

-Kaşüstü'ndeki Çocuk Parkı ve Dinlenme Alanında inceledi

-Kaşüstü'nde11 Caddesi’nde yol yapım çalışmaları gerçekleştirecek güzergahı inceledi.

-Kaşüstü'nde başlanacak olan sokak yenileme çalışmalarını yerinde gördü.

-Uçak kafe restoran alanında sürdürülen çalışmaları inceledi.

-Sancak Mahallesi'nde yıkımı tamamlanan, kullanılmayan metruk okul binası alanında inceledi.

-Sancak Mahallesi Cimnastik Salonu yanındaki projelendirme çalışmaları tamamlanan dinlenme ve etkinlik alanında, çevre duvarı yapım çalışmalarını inceledi.

-Sancak Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde yapılması planlanan yağmursuyu hattı güzergahını inceledi.

-Çok Amaçlı Salon inşaatının sahil tarafında yapımına devam ettiğimiz açık otopark alanında incelemelerde bulundu.

Eeee daha ne olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105