Etkisiz: 227 aranan: 1171

İçişleri Bakanlığı terör örgütlerine karşı en başarılı dönemini yaşıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılı Ekim ayından itibaren bugüne kadar etkisiz hale getirilen 5 kategorideki terörist sayısı 227 olarak güncellendi.

ETKİSİZLEŞTİRİLDİLER, LİSTEDEN ÇIKARILDILAR

İçişleri Bakanlığı, aranan terör örgütü mensuplarının 5 kategoride yer aldığı “aranan terörist’ listelerini güncelledi. Listeye göre başına ödül konan terörist sayısının bin 171, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 227 olduğu ortaya çıktı. Bunların 643’ü PKK,  341’i ise FETÖ/PDY üyeliğinden arandığı öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 212'sinin PKK'lı diğer 15 örgüt mensubunu ise DHKP/C, DEAŞ, MLKP ve TKP/ML olduğu belirlendi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin 16’sı kırmızı, 14’ü mavi, 26’sı yeşil, 26’sı turuncu ve 154’ü gri listede yer alıyor.

KIRMIZI LİSTEDİ 40 DARBECİNİN ADI YER ALIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan listelerin ilki olan kırmızı kategoride darbeci sivil ve askerlerin resim ve isimleri yer alıyor. Listenin “4 milyon lira ödülle aranan” teröristlerin yer aldığı ‘kırmızı’ kategoride, 99 PKK, 40 FETÖ üyesi olmak üzere 182 isim yer alıyor. Listede ayrıca 43 örgüt üyesinin DEAŞ, DHKP/C, Devrimci Karargah, El kaide, MKP, MLKP, TKP, ve Hizbullah üyelerinden oluştuğu ortaya çıktı.

LİSTELERDE ARANA 13 KARADENİZLİ BULUNUYOR

Arananlar listesini mavi kategorisinde 99, yeşil kategorisinde 78, turuncu kategorisinde 154, gri kategorisinde 658 teröristin adı bulunuyor. Listelerde Trabzon’dan 6, Giresun’dan 3, Rize’den 2 ve Gümüşhane’den 2 isim yer alıyor. Listedeki Karadenizli isimlerin biri TKP/ML örgütü üyesi, diğerleri ise FETÖ/PDY üyesi olarak aranıyor.

LİSTELERDE TANIDIK İSİMLER YER ALIYOR

Aranalar listesinde PKK’lı Murat Karayılan, Sabri Ok, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin ve Salih Müslim’in yanı sıra FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen ve Adil Öksüz bulunuyor. Gülen’in yanı sıra Yunanistan’a kaçan askerler,  Mit TIR’larına operasyon düzenleyenler, yurtta sulh konsey üyeleri askerler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast timinde bulanan askerler yer aldı.  FETÖ’nün bir dönem emniyet imamlığını yapan Osman Hilmi Özdil’in yanı sıra Osman Karakuş, Emrullah Uslu’da yer alıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.